ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για οριστική στροφή στο ζήτημα του χρέους

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για οριστική στροφή στο ζήτημα του χρέους

Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες αισθάνονται για πρώτη φορά πως γίνεται όντως διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους της, το ΠΑΣΟΚ, πιστό στην κινδυνολογία, αλλά και στην τακτική τόσο της παραπληροφόρησης, όσο και των τρικλοποδιών, κάνει λόγο για οριστική στροφή που κάνει η κυβέρνηση στο ζήτημα του χρέους!

Την ίδια λοιπόν στιγμή που ξεπροβάλλει φως στο μνημονιακό τούνελ, η παράταξη του κ. Βενιζέλου, ο οποίος έτρωγε τις… καρπαζιές από τον Σόιμπλε, επικαλούμενη τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg, αλλά και τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «εγκαταλείπει την εύκολη και ανεύθυνη ρητορεία περί μονομερών ενεργειών και στάσεων πληρωμής και αποδέχεται ουσιαστικά το συμφωνημένο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από τον Φεβρουάριο του 2012».

«Όλες οι ωραίες ιδέες βελτίωσης της βιωσιμότητας του χρέους, παραμετρικών αλλαγών, καλύτερης απεικόνισης του κεφαλαίου προς ΑΕΠ (με αύξηση πχ των επιτοκίων), μετακύλισης ορισμένων λήξεων, αντικατάστασης ομολόγων και πάμπολλες άλλες, κινούνται στο πλαίσιο αυτό και συζητούνται εδώ και πολύ καιρό», συνεχίζει η ανακοίνωση, με τη Χαρ. Τρικούπη να σχολιάζει πως όταν το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για όλα αυτά «με υπευθυνότητα, εισπράτταμε ως απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και των επικοινωνιολόγων / οικονομολόγων του την αψίκορη αλαζονεία του μονομερούς κουρέματος».

«Δεν πειράζει», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι «σημασία έχει να πορευόμαστε με ασφάλεια μέσα στο πλαίσιο της μόνης εφικτής και ασφαλούς εθνικής στρατηγικής που υπηρετήσαμε».

Αναφέρει, τέλος ότι «δεν πρέπει όμως να χάνεται άλλος πολύτιμος χρόνος και να εγκλωβιζόμαστε σε περιφερειακές μάχες εντυπώσεων», προσθέτοντας: «Πάμε οργανωμένα και υπεύθυνα στα βήματα εξόδου από το μνημόνιο και μετάβασης στην φάση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής».

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων