ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κουίκ σε Κάρπαθο και Κάσο

Επίσκεψη Κουίκ σε Κάρπαθο και Κάσο

Διήμερη επίσκεψη σε Κάρπαθο και Κάσο θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ.

Στην Κάσο θα εκπροσωπήσει αύριο Κυριακή την κυβέρνηση στην Επέτειο του Ολοκαυτώματος του νησιού.

Τόσο στην Κάσο, όσο και στη Κάρπαθο, θα έχει αντίστοιχα συναντήσεις εργασίας με τη δήμαρχο Μαίρη Σορώτου - Τσανάκη και με τον δήμαρχο Ηλία Λάμπρο.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κ. Κουίκ πριν αναχωρήσει από την Αθήνα σε δηλώσεις του υπογράμμισε τη σημασία εκείνων των νησιών του Αιγαίου «που κατά κανόνα έμεναν έξω από την προσοχή και την φροντίδα της κεντρικής εξουσίας».

«Αυτά τα νησιά είναι που κρατούν όρθια την Ελλάδα. Οπότε θεωρώ χρέος μου να τους δίνω την ίδια προσοχή και τώρα, που βρίσκομαι στην πολιτική και πόσο μάλλον ως μέλος μιας κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Επίσης ο κ. Κουίκ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα μπορέσει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των νησιών, μετά τις συναντήσεις του με τη δήμαρχο Κάσου και τον δήμαρχο Καρπάθου, με τους οποίου έχει και προσωπική γνωριμία.
Σε ό,τι αφορά ειδικά την Κάρπαθο αναφέρθηκε και στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο, λέγοντας πως έχει πληροφορηθεί ότι οι παραταξιακές του διαφορές με τον δήμαρχο «δεν τους εμποδίζουν να δρουν από κοινού για το καλό ενός νησιού, που -μέσα σε όλα- έχει και μια περιοχή που την θεωρώ κορυφαία στην Ελλάδα. Την Όλυμπο, θεματοφύλακα των παραδόσεών της».

Σχετικές ειδήσεις