ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουντής: Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του

Χουντής: Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του

Το δυσμενές πλαίσιο κάτω από το οποίο διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Χωνί".

«Δεν ζητάμε προνομιακή μεταχείριση, δεν έχουμε ανάγκη από λόγια συμπάθειας ή φοβέρας. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», τονίζει.

«Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται κάτω από δυσμενείς συσχετισμούς με στόχο την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας, που θα σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία. Είναι καθήκον και των εταίρων να πράξουν το ίδιο», συμπληρώνει ο ίδιος.

Όπως επισημαίνει «στόχος μας δεν είναι η ρήξη, αλλά η εξεύρεση μιας συμφωνίας βιώσιμης, που θα επιλύει το άμεσο πρόβλημα ρευστότητας της χώρας και θα θέτει τις βάσεις για την αναπτυξιακή τροχιά της οικονομίας με τη διευθέτηση του ζητήματος του χρέους».

Σημειώνει, μάλιστα, πως «η διαδικασία, πέρα από τις ιδεοληψίες, τις εμμονές και τους εκβιασμούς, αναδεικνύει και τις τεράστιες διαφορές μεταξύ εταίρων και θεσμών, οι οποίες το προηγούμενο διάστημα καλύπτονταν κάτω από το σχήμα της τρόικας και της απόλυτης αποδοχής των απαιτήσεών τους από τις μνημονιακές κυβερνήσεις».

Αναφορικά με τα κόμματα της μνημονιακής αντιπολίτευσης, ο Νίκος Χουντής υπογραμμίζει ότι "βρίσκονται μπροστά σε ένα στρατηγικό και ηθικό αδιέξοδο", αφού "βλέπουν μια νέα κυβέρνηση να διαπραγματεύεται κάτω από σκληρούς όρους για τα δίκαια του λαού", ενώ παράλληλα «βιώνουν μια ηθική απαξίωση από τους πολίτες για τις συμπεριφορές τους και τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια».

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογοι για την καταστροφή και την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού. Εκτιμώ ότι θα πρέπει να αναστοχαστούν, να επαναπροσδιορίσουν τις πολιτικές τους. Αν επιθυμούν να στηρίξουν ή τουλάχιστον να μην εμποδίσουν τη διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού και της χώρας», αναφέρει ο κ. Χουντής.

Σχετικές ειδήσεις