ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυση κατά Στουρνάρα προτίθεται να καταθέσει η Ραχήλ Μακρή

Μήνυση κατά Στουρνάρα προτίθεται να καταθέσει η Ραχήλ Μακρή

Μήνυση εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορώντας τον ότι προωθεί την έξοδο της χώρας από το ευρώ και ότι με δηλώσεις του διασαλεύει το δημοκρατικό πολίτευμα, προτίθεται να καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή.

Η κα Μακρή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων καλεί τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου εκ μέρους του κ. Στουρνάρα στο σύνολο των δηλώσεών του, οι οποίες «διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού».

«Η θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ότι: “Η αποτυχία ενός deal θα οδηγήσει σε χρεοκοπία και Grexit” ούτε στην ανάσχεση της εκροής καταθέσεων συμβάλει, ούτε την ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα προάγει αλλά αντίθετα δύναται να θεωρηθεί ότι προκαλεί αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα και εντάσσεται στο σύνολο εκβιαστικών πιέσεων προς την Ελληνική Κυβέρνηση να αποδεχθεί μια κοινωνικά και οικονομικά επαίσχυντη πρόταση» ανέφερε στη δήλωσή της η κα Μακρή.

Σχετικές ειδήσεις