ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νικολόπουλος «ξεσκεπάζει» τα βρώμικα σχέδια Ψυχάρη - Μπόμπολα

Ο Νικολόπουλος «ξεσκεπάζει» τα βρώμικα σχέδια Ψυχάρη - Μπόμπολα

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. μιλά με... ονόματα και διευθύνσεις και ζητά από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα βάλει τέλος στην ασυδοσία των καναλαρχών της διαπλοκής.

Με ερώτηση - «φωτιά», που κατέθεσε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στους υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος «ξεσκεπάζει» τα βρώμικα σχέδια των καναλαρχών της διαπλοκής και ζητά από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα βάλει - επιτέλους – τέλος στην ασυδοσία και ασυλία που απολαμβάνουν εδώ και 26 χρόνια, εις βάρος του ελληνικού λαού!

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει ότι «Ψυχάρης και Μπόμπολας ψάχνουν τρόπους για την αναχρηματοδότηση των υπέρογκων, εξυπηρετούμενων και μη δανείων τους από τις ανακεφαλαιοποιημένες από το ΤΧΣ και στην πλάτη του φτωχοποιημένου Ελληνικού Λαού, συστημικές τράπεζες».

Μάλιστα, την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, «απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για επίτευξη αρχικής συμφωνίας, με βάση την οποία τα μερίδια του Πήγασου στα ΜΜΕ θα περιέλθουν στην ΔΟΛ».

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου:

Ερώτηση και ΑΚΕ

Προς τον Πρωθυπουργό

και τους Υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας (Διαφάνειας)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

• Οικονομικοί Εισαγγελείς

• ΣΔΟΕ

• Γενική Γραμματεία Εσόδων

• Ανεξάρτητη Αρχή για τον Έλεγχο της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες

• Τράπεζα της Ελλάδος

• ΕΚΤ

• ΤΧΣ

Θέμα: Μπόμπολας και Ψυχάρης ψάχνουν τρόπους για εξυπηρέτηση των υπέρογκων δανείων τους

«Ψυχάρης και Μπόμπολας», όπως επακριβώς δημοσιεύει η έγκριτη εφημερίδα «Παραπολιτικά», ψάχνουν τρόπους για την αναχρηματοδότηση των υπέρογκων, εξυπηρετούμενων και μη δανείων τους από τις ανακεφαλαιοποιημένες από το ΤΧΣ και στην πλάτη του φτωχοποιημένου Ελληνικού Λαού, συστημικές τράπεζες.

Φέρεται δε ότι, μεταξύ τους, συμφώνησαν στη συγχώνευση των επιχειρήσεων που ελέγχουν στον χώρο των ΜΜΕ.

Οι «κρατικές τράπεζες», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ανωτέρω εφημερίδας, φέρονται να ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τις σχετικές πρωτοβουλίες, μετά και τα τελευταία γεγονότα που επιδείνωσαν το γενικότερο οικονομικό κλίμα. Και τούτο γιατί οι ως άνω τράπεζες φέρονται να θεωρούν πως με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν συνθήκες εξυγίανσης και αναχρηματοδότησης των αμαρτωλών δανείων των δυο αυτών μιντιακών ομιλών.

Επίσης, οι δύο ανωτέρω καταχρεωμένοι μιντιάρχες, βρέθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη στο κτήριο της Ένωσης Ιδιοκτητών Εφημερίδων Αθηνών.

Συγκεκριμένα, στο ραντεβού πήγαν οι Σταύρος Ψυχάρης και Γιώργος Μπόμπολας, με τον πρώτο να συνοδεύεται από τον υιό του, Παναγιώτη, ο οποίος ως γνωστό έχει αναλάβει ρόλο-κλειδί στον ΔΟΛ, και τον δεύτερο από τον υιό του Φώτη, που έχει αναλάβει τις τύχες του «Πήγασου». Η συζήτηση επικεντρώθηκε βεβαίως στην προοπτική συγχώνευσης των δυο εκδοτικών-μιντιακών ομίλων, με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες να κάνουν λόγο για επίτευξη αρχικής συμφωνίας, με βάση την οποία τα μερίδια του «Πήγασου» στα ΜΜΕ θα περιέλθουν στην ΔΟΛ.

Στη κατεύθυνση της συγχώνευσης, εξάλλου, κινείται, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στη μιντιακή πιάτσα και ο νέος γύρος πολυεπίπεδων περικοπών που ανακοινώσε προ ημερών ο Φώτης Μπόμπολας στον «Πήγασο».

Όμως, όπως είναι ευρέως γνωστό, έχει ήδη αποσταλεί αυστηρό μήνυμα από την Κυβέρνηση προς όλους τους καναλάρχες, αφού δια στόματος Ν. Παππά και Γ. Κατρούγκαλου επισημάνθηκε μεταξύ άλλων ότι : «........ οι προϋποθέσεις της αδειοδότησης και ειδικότερα το καθεστώς των εργοδοτικών υποχρεώσεων που προβλέπει ο νέος νόμος θα εφαρμοστούν στο ακέραιο.........».

Παρά όμως τα ανωτέρω, μετά τον κ. Μπόμπολα, σειρά πήρε ο ANT1 και το ραδιόφωνο του Alpha, ενώ η έγκαιρη παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και του υπουργείου Εργασίας αποσόβησε ανάλογες εξελίξεις και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την τήρηση της νομιμότητας «....... ώστε οι εργαζόμενοι να μην πέφτουν θύματα εκβιασμών και εκφοβισμών....».

Άμεσες δε ήταν στα ανωτέρω οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών σωματείων και εργαζομένων.

Παρά ταύτα όμως, τις προηγούμενες ημέρες απολύθηκαν 34 εργαζόμενοι στον ΑΝΤ1 που αποφάσισαν στάση εργασίας αρχικά μέχρι τα μεσάνυχτα της προηγούμενης Παρασκευής, ενώ κόσμος συγκεντρώθηκε στα studio του καναλιού στα Σπάτα, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής δεν μεταδόθηκε, με τα επόμενα προγραμματισμένα δελτία να έχουν την ίδια τύχη.

Επειδή, η συνεχιζόμενη ασυδοσία των θαλασσοδανεισμένων καναλαρχών με τα δανειακά κεφάλαια που αναχρηματοδοτούνται παράνομα από τις κρατικοδίαιτες και ενισχυμένες με χρήματα του Ελληνικού Λαού συστημικές τράπεζες, με μόνιμα θύματα τους εργαζόμενους, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Επειδή, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΜΜΕ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν βρίσκονται πια στο απυρόβλητο και ότι η «προνομιακή» τους σχέση με την εκτελεστική εξουσία έλαβε τέλος στις 26 Ιανουαρίου 2015.

Επειδή, τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών αρνούνται να καταβάλλουν τα χρωστούμενα στο Ελληνικό Δημόσιο, προβάλλοντας για το σκοπό αυτό διάφορους ανυπόστατους δικολαβικούς ισχυρισμούς, συνεχίζουν να ζητούν την εκ νέου αναχρηματοδότηση των υπερχρεωμένων καναλιών τους από τους φίλους τους συστημικούς τραπεζίτες, με τους οποίους διαπλέκονται τα τελευταία τριάντα χρόνια, παρέα, δυστυχώς, και με πολλούς εκλεγμένους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού.

Επειδή ήδη, στην ανάγνωση και μόνο του νέου, προς δημόσια διαβούλευση νομοσχεδίου, οι «καναλάρχες της διαπλοκής» που χρόνια τώρα καπηλεύονται τις εθνικές ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες ως κοινοί πειρατές και καταπατητές δημόσιας γης, έχουν ξεκινήσει έναν ανελέητο πόλεμο κατά της κυβέρνησης, επιχειρώντας έτσι, με τις μακιαβελικές μεθόδους τις οποίες έχουν εκπαιδευτεί πλέον να χρησιμοποιούν, να την υποχρεώσουν να κάνει πίσω και να ανοίξει νομοθετικές πόρτες και παράθυρα, προκειμένου να μην χάσουν τα προκλητικά κεκτημένα τους, τα οποία έχουν συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια να απολαμβάνουν μονίμως εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, ξεχνώντας τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, αγνοώντας εκείνες προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τη ΔΕΗ και τις τράπεζες, τις οποίες έχουν κυριολεκτικά «φεσώσει», μεταφέροντας – ουσιαστικά – το κόστος της λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών τους στην πλάτη του Ελληνικού Λαού.

Επειδή, την ώρα που οι καναλάρχες της διαπλοκής έχουν ήδη ξεκινήσει τον βρώμικο πόλεμο κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, με στόχο να τον υποχρεώσουν να κάνει πίσω στο θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι αυτό είναι το πρώτο μέτωπο που πρέπει να αντιμετωπίσει και να νικήσει, για να μπορεί να συνεχίζει να κοιτάζει στα μάτια τον Ελληνικό Λαό. Άλλωστε, η τήρηση της νομιμότητας και η πάταξης της διαπλοκής των καναλαρχών αποτελούσε ξεκάθαρη προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που χάρισε στους δύο κυβερνητικούς εταίρους τη ψήφο της πλειοψηφίας των Πολιτών. Και ευκαιρία άλλη δεν θα υπάρξει, ούτε φυσικά άλλη ανοχή από τους Πολίτες, ειδικά σήμερα, την ώρα που μαίνεται ο βρώμικος πόλεμος της κρατικοδίαιτης διαπλοκής κατά της κυβέρνησης, δημοσιεύονται με πρόδηλη σκοπιμότητα ανυπόστατες πληροφορίες που θέλουν δήθεν το Μέγαρο Μαξίμου να ευνοεί και να ανέχεται την συνέχιση και τη διαιώνιση του πάρτι των θαλασσοδανείων στα χρεοκοπημένα ΜΜΕ.

Επειδή, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται ποτέ να παίξει παιχνίδι στην πλάτη του Ελληνικού Λαού, όπως έκαναν οι περισσότεροι προκάτοχοί του, για να διασφαλίσει το απυρόβλητο του κάθε Μπόμπολα, Ψυχάρη και των λοιπών καναλαρχών της διαπλοκής.

Επειδή, είναι εθνική υποχρέωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω και να μην επιτρέψουν σε κανέναν από τους χρεοκοπημένους καναλάρχες της διαπλοκής, να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, χωρίς προηγουμένως να έχουν εισπραχθεί από το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, όλα όσα μέχρι και σήμερα οφείλουν οι εταιρείες που ελέγχουν, άμεσα, έμμεσα ή ακόμη και με αχυρανθρώπους.

Καλούνται, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών να απαντήσουν σε όσα αποκαλύπτει και καταγγέλλει το δημοσίευμα της ανωτέρω εφημερίδας «Παραπολιτικά» (01.08.2015), το οποίο συγκεκριμένα αναφέρει ότι «βλέπει θετικά το όλο θέμα της αναχρηματοδότησης των αγύριστων δανείων των Ψυχάρη και Μπόμπολα και το Μέγαρο Μαξίμου, στη λογική κλεισίματος όσο το δυνατόν περισσότερων μετώπων στον χώρο των media, ενόψει του κρίσιμου διαστήματος που έρχεται στο πολιτικό πεδίο»

Επειδή, τέλος, μετά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Καναλιών, προσετέθησαν και νέα ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν από τους αρμόδιους Υπουργούς, τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

1. Αληθεύει η δημοσιευθείσα πληροφορία της ανωτέρω εφημερίδας «Παραπολιτικά» ότι το θέμα της αναχρηματοδότησης των υπέρογκων, ανέγγυων και αγύριστων θαλασσοδανείων των εκδοτικών επιχειρήσεων Ψυχάρη και Μπόμπολα, το βλέπει θετικά το Μέγαρο Μαξίμου;

2. Αληθεύει η δημοσιευθείσα πληροφορία ότι ο Υπουργός Επικρατείας φέρεται να ταυτίζεται με τους μετόχους των χρεοκοπημένων καναλιών της διαπλοκής, που επιθυμούν, για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους, να υποστηρίζουν – με χρήματα όμως του Ελληνικού Λαού – ζημιογόνες επί σειρά ετών επιχειρήσεις, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση, κατά την πασίγνωστη λαϊκή ρήση, «να κάνουν μονίμως κηδεία με ξένα κόλλυβα»;

3. Πως κατάφεραν όλοι οι εμπλεκόμενοι καναλάρχες της διαπλοκής να χρηματοδοτούν και να αναχρηματοδοτούν τις, ως επί το πλείστον, ζημιογόνες και χρεοκοπημένες επιχειρήσεις τους, με θαλασσοδάνεια δυσανάλογα των οικονομικών μεγεθών και του κύκλου εργασιών τους, ιδιαίτερα δε τη στιγμή που κατά τα πιστοποιητικά ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών-λογιστών τους, οι επιχειρήσεις αυτές έπρεπε να έχουν κατά την ισχύουσα νομοθεσία τεθεί προ πολλού σε εκκαθάριση;

4. Πώς χρησιμοποιήθηκαν κατά τα καταγγελλόμενα οι ραδιοτηλεποτικές συχνότητες από ιδιώτες, κόμματα κ.λπ., αντί ως δημόσιο αγαθό που είναι κατά το νόμο, ως ιδιωτικό, μεταβιβάσιμο περιουσιακό στοιχείο και αγαθό και, έτσι, ως μέσο αθέμιτου ή/και αδικαιολόγητου πλουτισμού τους;

5. Γιατί οι αρμόδιοι Υπουργοί επέτρεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στους καταγγελλόμενους τηλεοπτικούς σταθμούς, κατά δήλωσή τους, να μην τιμολογούν κανονικά, σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία και τον ΚΒΣ, το χρόνο που διέθεταν προεκλογικά στα κόμματα για την εκ του νόμου δικαιούμενη τηλεοπτική τους διαφήμιση και προβολή, φοροδιαφεύγοντας έτσι ως προς την καταβολή των παρακρατούμενων φόρων αλλά και του φόρου εισοδήματος που θα αναλογούσε στα μεγαλύτερα ανά χρήση έσοδα που θα ήταν υποχρεωμένοι να λογιστικοποιήσουν στα βιβλία τους, εφόσον τιμολογούσαν κανονικά, ανεχόμενοι μάλιστα – οι Υπουργοί – τον νομικά έωλο και προδήλως αυθαίρετο ισχυρισμό τους περί δήθεν δικαιώματός τους για συμψηφισμό με τις πάσης φύσης υποχρεώσεις τους, φορολογικές και μη, επιτρέποντάς τους έτσι να φοροδιαφεύγουν και στερώντας κατά τα ανωτέρω τον κρατικό προϋπολογισμό από σημαντικά έσοδα, την ώρα που, στον αντίποδα, μείωναν με μεγάλη ευκολία τους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές και τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων Πολιτών που ζουν κάτω από το ευρωπαϊκό όριο φτώχειας;

6. Συνιστούν ΝΑΙ ή ΟΧΙ οι ανωτέρω πρόδηλες φορολογικές παραβάσεις την περίπτωση της μεγάλης φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως αντίστοιχα ισχύει για όλους τους κοινούς και μη διαπλεκόμενους Έλληνες θνητούς, ιδιώτες και επιχειρήσεις, που διώκονται, συλλαμβάνονται με το αυτώφορο και οδηγούνται στις φυλακές, για φορολογικά αδικήματα πολύ μικρότερου μεγέθους από τα καταγγελλόμενα στο ανωτέρω σημείο υπ’ αριθ. 5;

7. Γιατί οι λεγόμενες «επενδύσεις σε ελληνικό πρόγραμμα», στη συντριπτική πλειονότητά τους, γίνονταν μέσω εξωτερικών εταιριών παραγωγής, ιδιοκτησίας όμως ή συμφερόντων των μετόχων των καταγγελλόμενων τηλεοπτικών σταθμών;

8. Γιατί η Πολιτεία τους επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν και να συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να χρησιμοποιούν τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες για την υποστήριξη άλλων, παράπλευρων και εμπλεκόμενων με το ελληνικό δημόσιο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους, αλλοιώνοντας έτσι κάθε έννοια διαφάνειας και ανταγωνισμού;

Σχετικές ειδήσεις