ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Μεϊμαράκης - Τα προβλήματα λύνονται με κυβερνήσεις συνεργασίας

Εκλογές 2015: Μεϊμαράκης - Τα προβλήματα λύνονται με κυβερνήσεις συνεργασίας

Νέες βολές κατά του Αλ. Τσίπρα εξαπολύει ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζοντας πως προσέφυγε στις κάλπες μόνο και μόνο για να δραπετεύσει.

Ο κ. Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» επιμένει ότι είναι ευθύνη του πρωθυπουργού «να βρει τη λύση από την παρούσα Βουλή και να προχωρήσει στη βελτίωση των όρων της συμφωνίας».

Για την επόμενη μέρα των εκλογών υπογραμμίζει ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ όσον αφορά στο ενδεχόμενο εξεταστικής για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ., τονίζει ότι κατά τη γνώμη του «δεν θα αρνηθεί κανείς μια διερεύνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες και τις δικές του και της κυβέρνησης».

«Οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης επιδείνωναν μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα τη θέση της χώρας μας. Και αφού περιπλανήθηκε σε Ρωσία, Κίνα κ.λπ. αναζητώντας χρήματα χωρίς αποτέλεσμα, φτάσαμε στην υπογραφή του Μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου», σημειώνει.

«Έχω ήδη πει ότι με τον κ. Λαφαζάνη και τη Λαϊκή Ενότητα, την οποία εκπροσωπεί, μας χωρίζει άβυσσος. Θα μπορούσα να αγνοήσω τον επικεφαλής του τρίτου σε δύναμη πολιτικού κόμματος;», αναφέρει.

Για το μεταναστευτικό ο πρόεδρος της Ν.Δ. λέει: «Γνωρίζετε ότι με τις προτάσεις μας και τις κινήσεις μας το μεταναστευτικό είχε περιοριστεί. Τώρα το θέμα έχει λάβει νέες διαστάσεις, αφού προστέθηκαν οι δεκάδες χιλιάδες των προσφύγων».

Σχετικές ειδήσεις