ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι συνιστώσα της ακροδεξιάς

Γεροβασίλη: Η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι συνιστώσα της ακροδεξιάς

Την απερίφραστη καταδίκη της βίαιης επίθεσης που δέχτηκε ο κ. Κουμουτσάκος έξω από το Κοινοβούλιο, εξέφρασε εκ μέρους της κυβέρνησης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, στρέφοντας παράλληλα τα πυρά της στην ΝΔ, την οποία κάλεσε να αποφασίσειαν είναι κόμμα της Δημοκρατίας ή συνιστώσα της ακροδεξιάς.

Η κ. Γεροβασίλη μίλησε για διαμόρφωση, τις τελευταίες μέρες, ενός κλίματος «από αυτούς που παραδοσιακά φλερτάρουν με την ακροδεξιά».

Έφερε ως παράδειγμα ανάρτηση του 'Αδωνι Γεωργιάδη ότι οι Πόντιοι θα ζητήσουν το κεφάλι του κ. Φίλη επί πίνακι, για να επισημάνει η κ. Γεροβασίλη ότι «όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε πως «επομένως, οι ακροδεξιοί δεν βρήκαν το κεφάλι του κ. Φίλη το απόγευμα και πήραν του κ. Κουμουτσάκου», για να σημειώσει ότι «θα πρέπει η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι ένα κόμμα της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού ή αν είναι απλά μια συνιστώσα της ακροδεξιάς».

Σχετικές ειδήσεις