ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα

Τα συνήθη …καρφιά του επεφύλασσε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκη, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι θαυμάζει την πολιτική της Μέρκελ στο μεταναστευτικό.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία δημοσιεύεται σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, την ημέρα που ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε το Κίνημά του, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την πορεία της χώρας λέγοντας ότι η αύξηση της φορολογίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να σκοτώσεις μια χώρα είναι να αυξήσεις τη φορολογία, όπως θέλουν οι δανειστές.

Μάλιστα, ερωτηθείς αν ο κ. Τσίπρας μπορεί να σώσει τη χώρα απάντησε αρνητικά λέγοντας: «Φοβάμαι πως όχι, αν δεν αλλάξει κάτι. Η χώρα χάνει έσοδα από το 2009. Μας ζήτησαν αύξηση της φορολογίας σε πολίτες και επιχειρήσεις. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να σκοτώσεις μία χώρα, όχι για να τη σώσεις».

Στην ίδια συνέντευξη, τόνισε «Την Άνοιξη του 2015 η Αθήνα πνίγηκε. Σήμερα οι μοναδικοί που υπερασπίζονται τις συντάξεις είναι οι φασίστες».

Ο κ. Βαρουφάκης ήταν αρνητικός και για το μέλλον της Ευρώπης. Τόνισε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στην Ευρώπη γιατί είναι «ένα οικοδόμημα που έχει χτιστεί λάθος».

Ειδικά για το μεταναστευτικό, τόνισε ότι: «Ο μόνος άνθρωπος που με έκανε να νιώσω υπερήφανος που είμαι Ευρωπαίος σχετικά με αυτό το ζήτημα ήταν η Άνγκελα Μέρκελ. Όλο το υπόλοιπο είναι μία τραγωδία»

Μάλιστα έκανε λόγο για «μετατροπή της Ελλάδας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης» και όπως είπε αυτό σε συνδυασμό με τα επιπλέον μέτρα λιτότητας «είναι η αρχή του τέλους για την Ευρώπη».

Σχετικές ειδήσεις