ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Τσέχο πρωθυπουργό: Μη φιλική ενέργεια η αποστολή στρατού στα σύνορά μας!

Τσίπρας σε Τσέχο πρωθυπουργό: Μη φιλική ενέργεια η αποστολή στρατού στα σύνορά μας!

Μη φιλική ενέργεια η αποστολή στρατού στα σύνορα της Ελλάδας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον Τσέχο πρωθυπουργό, Μπόχουσλαβ Σόμποτκα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Τσέχο ομόλογό του πως η Ελλάδα αδυνατεί να υλοποιήσει οτιδήποτε μη σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο, όπως είναι οι παράνομες επαναπροωθήσεις.

Επίσης, ζήτησε να δοθεί το απαραίτητο περιθώριο στην ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό να αποδώσει καρπούς, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Τουρκίας, της μετεγκαταστασης και της συμμέτοχης του ΝΑΤΟ.

Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως η αποστολή στρατού και χωροφυλακής στα σύνορα μιας χώρας, συνιστά μια «μη φιλική ενέργεια».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τσέχος πρωθυπουργός απάντησε πως η Τσεχία θα βοηθήσει και την Ελλάδα, όπως και βοηθάει τις άλλες χώρες.

Με βάση την κυβερνητική πηγή ο Τσέχος πρωθυπουργός είχε προσκαλέσει τον Αλ. Τσίπρα στη σύνοδο στην Πράγα, ωστόσο ο ίδιος δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση λόγω φόρτου εργασίας.

Ο κ. Μπόχουσλαβ Σόμποτκα ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το περιεχόμενο της μίνι συνόδου των τεσσάρων χωρών του Βίζεγκραντ, που έγινε στην Πράγα την περασμένη Δευτέρα.

Σχετικές ειδήσεις