ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Δημοψήφισμα για ζητήματα εθνικού χαρακτήρα

Κατρούγκαλος: Δημοψήφισμα για ζητήματα εθνικού χαρακτήρα

Yπέρ των δημοψηφισμάτων για μια σειρά πολιτικών ζητημάτων εθνικού χαρακτήρα, τάχθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε, ότι, «δεν μπορώ να σας μιλήσω για την κυβέρνηση συνολικά, η προσωπική μου πρόταση θα είναι πράγματι για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα του πολιτικού μας συστήματος που έχουν χαρακτήρα εθνικού ζητήματος, νομίζω ότι θα έπρεπε να έχουμε δημοψήφισμα. Προφανώς η διαδικασία για την αναθεώρηση θα εξελιχθεί ακριβώς όπως ορίζει το άρθρο 110 του Συντάγματος, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Εάν όμως για ορισμένα θέματα από αυτά θελήσουμε να έχουμε και τη γνώμη του λαού, ο λαός είναι κυρίαρχος. Ποιος φοβάται το λαό;».
Συμπλήρωσε δε, ότι «το δημοψήφισμα, όπως και οι δημοσκοπήσεις, εξαρτάται εν πολλοίς από τον τρόπο που θα τεθεί το ερώτημα.

Επομένως, πράγματι, για να είναι καθαρή η απάντηση θα πρέπει και ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται να είναι σαφής.

Ειδικά, στο ζήτημα της συνταγματικής αλλαγής, πολλά από τα θέματα τα οποία θα τεθούν είναι ζητήματα που υπάρχει πια μια ομοφωνία. Ας πούμε να μην έχουμε το απαράδεκτο καθεστώς της ασυλίας των υπουργών, να αλλάξει το άρθρο 86». Για τον συνδικαλιστικό νόμο ο υπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση δεν θα δεχθεί καμία δυσχέρεια στην προκήρυξη απεργίας, σημειώνοντας, ότι, είναι ανοικτός ο διάλογος για το θέμα των κινητοποιήσεων στα πρωτοβάθμια σωματεία αλλά όχι στα δευτεροβάθμια.

Σε ό,τι αφορά στη διαδήλωση στις 15 Ιουνίου, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε: «αλίμονο πρέπει να επιτρέπονται οι διαδηλώσεις και κάθε εκδήλωση στο πλαίσιο της δημοκρατικής τάξης», υπογραμμίζοντας ότι «είναι παράδοξο να βλέπεις κάποιους που έχουν πρόβλημα με τη λέξη λαός να υποστηρίζουν αυτές τις εκδηλώσεις και να οικτίρουν τους αγανακτισμένους του Συντάγματος», αλλά και πως ο κ. Φίλης έχει στοχοποιήθει.

Σχετικές ειδήσεις