ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη ενόχληση ΣΥΡΙΖΑ από την δημοσκόπηση της Alco

Έντονη ενόχληση ΣΥΡΙΖΑ από την δημοσκόπηση της Alco

Για «εύλογα ερωτηματικά» που προκαλεί η δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που δημοσίευσε η εφημερίδα «Τα Νέα» στη χτεσινή της έκδοση, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Αφού διατυπώνει τα ερωτήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η διεξαγωγή αντικυβερνητικής προπαγάνδας δεν μπορεί να γίνεται με τα χρήματα των εργαζομένων», ότι «η ηγεσία της ΓΣΕΕ (σ.σ. που πλήρωσε για τη συγκεκριμένη έρευνα, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ) είναι έκθετη, όπως και το δημοσιογραφικό συγκρότημα που επέλεξε την ετεροχρονισμένη και επιλεκτική δημοσιοποίηση ευρημάτων».

«Τα πάντα στο βωμό της εξυπηρέτησης των "φίλων" και "συμμάχων"», τονίζει.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Άραγε, η εν λόγω δημοσκόπηση περιελάμβανε μόνο τρεις ερωτήσεις, όσες αυτές που δημοσιεύει η εφημερίδα; Και, αν προφανώς όχι, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί και σε ποιον κώδικα δεοντολογίας υπακούει η άκρως επιλεκτική δημοσιοποίηση ελάχιστων μόνο από τα ευρήματα;

Και μάλιστα, τη στιγμή που οι πολίτες είδαν στο πρωτοσέλιδο των "Νέων" της 15ης Ιουνίου ένα δημοσκοπικό εύρημα "μπαγιάτικο", αφού η έρευνα, σύμφωνα με την ταυτότητά της, διεξήχθη το διάστημα 30 Μαΐου-3 Ιουνίου, όταν δηλαδή δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα η αξιολόγηση του προγράμματος.

Επιπλέον, εφόσον η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος πλήρωσε για τη συγκεκριμένη έρευνα, για ποιο λόγο δεν την ανήρτησε στην ιστοσελίδα της, αλλά επέλεξε να τη διοχετεύσει στα "Νέα" και με ποια κριτήρια; Έχει διοχετευθεί η συγκεκριμένη έρευνα και σε άλλα μέσα; Για ποιο λόγο η ΓΣΕΕ δεν προχωρά στη δημοσιοποίηση ολόκληρης της έρευνας;».

Σχετικές ειδήσεις