ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνικές Υποκλοπές: Ξεκινούν έρευνες για παρακρατικό μηχανισμό παρακολούθησης

Τηλεφωνικές Υποκλοπές: Ξεκινούν έρευνες για παρακρατικό μηχανισμό παρακολούθησης

Βαριές σκιές στην πολιτική ζωή του τόπου ρίχνουν οι νέες καταγγελίες του ΚΚΕ για τις υποκλοπές στο τηλεφωνικό του κέντρο , όπως και οι αποκλειστικές δηλώσεις στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» του Κυριάκου Μητσοτάκη, της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλα και των αλλών επικεφαλής του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων οι οποιοι καταγγέλλουν ότι παραβιάστηκαν και οι δικές τους τηλεφωνικές επικοινωνίες.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ Ν.Δ, ΚΚΕ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ «ΚΟΡΙΟΥΣ»

Σάλο και παρέμβαση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών προκαλεί το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των Παραπολιτικών για τον «κύκλωµα» υποκλοπών και τη δράση παρακρατικού μηχανισμού παρακολουθήσεων μετά και τις καταγγελίες από το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών ξεκινά άμεσα τους ελέγχους .Η ΑΔΑΕ με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι ζήτησε και έλαβε συγκεκριμένα στοιχεία για τα συμβάντα, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα τον έλεγχο και να ασκήσει τις κατά το Σύνταγμα αρμοδιότητές της.

Η ΑΔΑΕ υπενθυμίζει επίσης, ότι μετά το προηγούμενο περιστατικό συνακρόασης τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε διενεργήσει ελέγχους και είχε συντάξει πόρισμα το οποίο και κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και αναμένει το αποτέλεσμα της άρσης του απορρήτου την οποία ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές. Στο πλαίσιο του ελέγχου η ΑΔΑΕ ζήτησε εγγράφως πληροφορίες και από τα άλλα πολιτικά κόμματα (ΝΔ, Ποτάμι) τα οποία όμως δεν απέστειλαν στοιχεία.

Σχετικές ειδήσεις