ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πράσινα» πυρά κατά της κυβέρνησης

«Πράσινα» πυρά κατά της κυβέρνησης
Συνεχίζεται η εσωκομματική γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ...

Συνεχίζεται η εσωκομματική γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές να διατυπώνουν ανοιχτά κριτική για καθυστερήσεις της κυβέρνησης, στην οποία επιρρίπτουν ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες, ιδιαίτερα στο ζήτημα της εφεδρείας στο Δημόσιο, που θα κληθεί να «περάσει» η κυβέρνηση από τη Βουλή.

«Όλη αυτή η διαδικασία της εφεδρείας, έπρεπε να έχει ξεκινήσει πριν 2 χρόνια», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ANT1, σημειώνοντας ότι λόγω των καθυστερήσεων «σήμερα τρέχουμε χωρίς χρονική ανάσα».

«Σε σύντομα χρονικά διαστήματα όταν παίρνονται αποφάσεις και λάθη γίνονται και παλινωδίες υπάρχουν, όμως οι αποφάσεις μα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες, δίκαιες και αποτελεσματικές», προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Καρτάλης στο ίδιο ραδιόφωνο, καταλόγισε στην κυβέρνηση καθυστερήσεις τόσο στην αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα όσο και στις συγχωνεύσεις οργανισμών. «Η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, που έπρεπε να έχει γίνει τα τελευταία 2 χρόνια (...), δεν έγινε. Οι συγχωνεύσεις οργανισμών δεν έγιναν και τώρα δυστυχώς βρισκόμαστε στο σημείο να πρέπει να αποδεχθούμε, αν τελικά υπάρξει αυτή η απόφαση, εφεδρεία για 30.000 ανθρώπους», δήλωσε χαρακτηριστικά.