ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Τζανακόπουλου σε Μίκη Θεοδωράκη και Μητσοτάκη

Σφοδρή επίθεση Τζανακόπουλου σε Μίκη Θεοδωράκη και Μητσοτάκη

Σφοδρή επίθεση στον Μίκη Θεοδωράκη για την ομιλία και την παρουσία του στο χθεσινό (4/2) συλλαλητήριο εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, που τόνισε ότι «η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη μία μεγάλη κινητοποίηση όπως αναμφίβολα ήταν η χθεσινή» αλλά επέμεινε ότι τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία.

«Είναι διαφορετικό πράγμα η αγωνία του κόσμου και άλλο η προσπάθεια ακραίων στοιχείων να καπηλευθούν, όπως έγινε και χθες στο συλλαλητήριο όπου ακραίοι έδωσαν, κυρίως, τον τόνο», είπε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:

«Το σύνθημα του χθεσινού συλλαλητηρίου ήταν ‘’καμία χρήση τoυ όρου Μακεδονία για την ονομασία της γειτονικής χώρας’’. Είναι όμως αυτή μία θέση που μπορεί να υιοθετήσει η ελληνική εξωτερική πολιτική;», διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που επιτέθηκε κατόπιν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Το μήνυμα του συλλαλητηρίου ήταν σαφές. Καμία χρήση του όρου ‘Μακεδονία’. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει με πάρα πολύ μεγάλη σαφήνεια αν ο ίδιος και το κόμμα του υιοθετούν αυτή την πολιτική θέση».

Ερωτηθείς εάν η τακτική της κυβέρνησης να μην ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν λανθασμένη, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε:

«Από τη στιγμή που δεν είχε προκύψει κανένα νέο δεδομένο στη διαπραγμάτευση με τους γείτονες δεν υπήρχε κανένα νόημα να πάμε σε ενημέρωση. Αυτό έγινε με κατ ιδίαν συναντήσεις όταν προέκυψαν νέα δεδομένα μετά τη συζήτηση με τον κ. Ζάεφ».

Αυτό που κάνει ο κ. Μητσοτάκης να κατηγορεί την κυβέρνηση για εν κρυπτώ διπλωματία, θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Ερωτηθείς αν ο κ. Καμμένος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι θα αυτός θα είναι ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, («αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για δημοψήφισμα»), ενώ σχολίασε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους την παρουσία και την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο χθεσινό συλλαλητήριο.

«Η μετατόπιση του κ. Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες, είναι μια θλιβερή εξέλιξη. Δεν θεωρώ ότι ήταν μια ορθή επιλογή να εμφανιστεί και να μιλήσει με τον τρόπο που μίλησε στο συλλαλητήριο. Δεν ξέρω αν αναφερόμενος στον αριστερόστροφο φασισμό αναφερόταν και στον εαυτό του και το παρελθόν του. Δεν ξέρω αν τον τιμά ο τρόπος που τον χαιρέτησαν ακροδεξιά στοιχεία και γνωστοί φασίστες αυτού του τόπου», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχολιάζοντας τέλος μια σαρκαστική προσφώνηση που χρησιμοποίησε στη χθεσινή του ομιλία ο Μίκης Θεοδωράκης («αδέρφια μου ναζιστές») ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Τέτοιες φράσεις όπως ‘Αδέρφια μου ναζιστές’ ούτε για αστείο πρέπει να λέγονται. Ούτε για αστείο».

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις