ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με επτά παρεμβάσεις η ψηφιακή στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας

Με επτά παρεμβάσεις η ψηφιακή στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας

Τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο πλαίσιο του Digital Economy Forum που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ).

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε 7 κρίσιμες -όπως τις χαρακτήρισε- παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να μη χαθεί η ευκαιρία για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πάντως ότι το ζητούμενο δεν είναι να ανακοινώνονται παρεμβάσεις αλλά θα πρέπει να υλοποιούνται.

Οι παρεμβάσεις αυτές είναι:

  1. η δημιουργία μίας δομής παρά τω πρωθυπουργώ για τον συντονισμό των έργων που αξιοποιούν τις ψηφιακής τεχνολογίες
  2. προώθηση δικτύων νέας γενιάς υψηλών ταχυτήτων σε όλη τη χώρα
  3. επένδυση στην οικονομία των δεδομένων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ανοικτά δεδομένα
  4. δημιουργία ενός ευρύ πργραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και την εισαγωγή μαθήματος προγραμματισμού στο σχολείο
  5. υλοποίησης ενός προγράμματος πραγματικού ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτος, το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση έργων όπως είναι οι ψηφιακές ταυτότητες, η δημιουργία ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος για την έναρξη επιχειρήσεων, η δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για το χώρο της δικαιοσύνης, η υλοποίηση ενιαίου εισιτηρίου τουριστικών χώρων, η αναβάθμιση του Ερμής, καθώς και η δημιουργία ενός κεντρικού οργανογράμματος για την ψηφιακή διοίκηση
  6. ευέλικτη υλοποίηση έργων
  7. παροχή φορολογικών κινήτρων σε επιχειρήσεις που επενδύσουν στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα της δημιουργίας ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου, ένα σταθερό και αμετάβλητο φορολογικό σύστημα με λιγότερες εργασιακές εισφορές καθώς και μακροοικονομική σταθερότητα. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι στη δική του διακυβέρνηση θα προχωρήσουν αποφασιστικά η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και το outsourcing δημοσίων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις