ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Σκουρλέτη μετά το σάλο: Ο Τσίπρας έμαθε για τους νεκρούς όταν έφυγαν οι κάμερες

Απάντηση Σκουρλέτη μετά το σάλο: Ο Τσίπρας έμαθε για τους νεκρούς όταν έφυγαν οι κάμερες

«Ο Πρωθυπουργός έμαθε ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς αφότου έφυγαν οι κάμερες από το επιχειρησιακό κέντρο την περασμένη Δευτέρα».

Τα παραπάνω δήλωσε, στο ραδιόφωνο σταθμό 24/7, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος χαρακτήρισε αστήρικτη και καθόλου σοβαρή την κατηγορία της ΝΔ ότι η κυβέρνηση απέκρυψε τα θύματα.

«Μόλις επιβεβαιώθηκε η πληροφορία, βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξημερώματα και ενημέρωσε για τους νεκρούς», είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα άλλαζε κάτι αν η ενημέρωση γινόταν μία ώρα νωρίτερα ή μία ώρα αργότερα.

Αναφορικά με τις καταγγελίες για τη Λεωφόρο Μαραθώνος, όπως είπε, δεν έκλεισε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά για 15 λεπτά, την ώρα που η φωτιά περνούσε το δρόμο.

«Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες. Δεν επιζητούμε μια ανάληψη ευθύνης, όμως, για να λειτουργήσει εκτονωτικά», διευκρίνισε.

«Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν», πρόσθεσε και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι θέλει να κραδαίνει μια υπουργική παραίτηση ως πολιτικό λάφυρο.

«Πρέπει να πέσουν όλες οι μάντρες στο Μάτι», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας την ανάγκη για άμεσα και δραστικά μέτρα.

Τέλος, απέκλεισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λόγω της τραγωδίας.

Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Όταν ενημέρωναν τον Τσίπρα υπήρχαν τουλάχιστον 10 νεκροί

«Στις 21:54 είχαμε παραλάβει τις πρώτες σορούς», δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, κ. Γιώργος Μαθιόπουλος, ενώ τόνισε ότι η ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για νεκρό υπήρχε στο συντονιστικό του ΕΚΑΒ από τις 20:41.

Την ώρα της σύσκεψης - ενημέρωσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τους αρμοδίους «η ενημέρωση ήταν ότι υπήρχαν ήδη πάνω από 10 νεκροί, σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε στο συντονιστικό του ΕΚΑΒ», τόνισε ο κ. Μαθιόπουλος.

«Οι πάντες ήξεραν ότι υπάρχει ο πρώτος νεκρός και από εκεί και πέρα μέχρι τις 00:00 δεχόμασταν κλήσεις ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες».

ΠΟΕΔΗΝ: Το Σισμανόγλειο από τις 10:30 είχε προετοιμαστεί για να δεχθεί μεγάλο αριθμό νεκρών

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος ισχυρίστηκε ότι το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου (σ.σ τη νύχτα της φονικής πυρκαγιάς) ήταν στο Σισμανόγλειο που «από τις 10:30 - 11 παρά είχε προετοιμάσει χώρο για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό νεκρών».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», αποκάλυψε ότι τη συγκεκριμένη πληροφορία του την επιβεβαίωσε μία ημέρα μετά και ο αναπληρωτής διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας όταν βρέθηκε ξανά στο Σισμανόγλειο.

«11 παρά είχαν ήδη ετοιμάσει χώρο για υποδοχή μεγάλο αριθμού νεκρών», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, παραθέτοντας και όσα του είπαν γιατροί που βγήκαν από το χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών το μοιραίο βράδυ.

«Πρόεδρε, ετοιμάζουμε το χώρο γιατί περιμένουμε μεγάλο αριθμό νεκρών».

«Πώς ήταν δυνατόν να μην γνώριζε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι ετοιμάζονταν να υποδεχθούν ένα κοντέινερ ψυγείο για πολλούς νεκρούς;», αναρωτήθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο Μάτι: Θρίλερ με τον αριθμό νεκρών και αγνοουμένων