ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές εκλογές 2019: Συντριβή ΣΥΡΙΖΑ - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Δημοτικές εκλογές 2019: Συντριβή ΣΥΡΙΖΑ - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται στο Μαξίμου, καθώς οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενόψει των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών, δείχνουν συντριβή για το κυβερνών κόμμα.

Το κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ, κάθε άλλο παρά αισιόδοξο είναι. Τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί για να διεκδικήσουν τις περιφέρειες και τους δήμους δεν φαίνεται να βρίσκουν ανταπόκριση στους πολίτες, οι οποίοι γυρνούν την πλάτη στο Αλέξη Τσίπρα.

Οι εκλεκτοί του κυβερνώντος κόμματος, όχι μόνο υπολείπονται με μεγάλη διαφορά από τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν καταλαμβάνουν ούτε τη δεύτερη θέση.

Συντριβή Δούρου στην Αττική

Στην Περιφέρεια Αττικής, θα δοθεί μάχη εντυπώσεων, καθώς από το ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει την επανεκλογή της η Ρένα Δούρου, έχοντας σαν βασικό της αντίπαλο τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει, το ισχυρό... χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει πιθανότητες για να ανανεώσει τη θητεία της.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Innovation Metrisis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο Γιώργος Πατούλης προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 38,6 %, ενώ η νυν Περιφερειάρχης Αττικής, αποσπά μόλις 20,7% των ψηφοφόρων.

Ακολουθούν ο Γιώργος Σγουρός µε 11,5%, ο κ. Πρωτούλης (ΚΚΕ) µε 5,5%, ο κ. Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής µε 4,3% και ο κ. Τζήµερος µε 2,5%. «Άλλον υποψήφιο» δηλώνει ότι θα επιλέξει το 1,4%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 15,5%.

Χαρακτηριστικό της δυσκολία να γυρίσει το παιχνίδι η Ρένα Δούρου είναι ότι στο πλευρό της συσπειρώνεται μόνο το 47,2% των ψηφοφόρων που επέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2015, ενώ την ίδια ώρα ένα ποσοστό εξ αυτών που αγγίζει το 18,4 % επιλέγει τον Γιώργο Πατούλη.

Περίπατος Μπακογιάννη στην Αθήνα

Με διαφορά 25,3% προηγείται ο Κώστας Μπακογιάννης στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Opinion Poll, για το δήμο της Αθήνας

Η πρώτη μέτρηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας, δίνει στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας 33,8%, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος ο οποίος καταλαμβάνει 8,5%

Ακολουθούν ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής με 7,9%, ενώ ο Νίκος Τεντόμας που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στην πρόθεση ψήφου να λαμβάνει το 6,2% των πολιτών. Στην 5η θέση βρίσκεται ο υποψήφιος που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος με ποσοστό 6%, ενώ το 25,7% των ερωτηθέντων απάντησαν πως ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουν για δήμαρχο.

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 46,8% ζητούν από τον υποψήφιο δήμαρχο που θα επιλέξουν να έχει γνώση των προβλημάτων της πόλης, το 37,1% τον θέλει κοντά στους δημότες, ενώ την εμπειρία ιεραρχεί ψηλά στα κριτήρια επιλογής το 23,6%. Ενας στους δέκα (9,5%) ιεραρχεί ως σημαντικό κριτήριο επιλογής να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος αυτοδιοικητικό στέλεχος.

Στην έρευνα που διεξήχθη κατά το διάστημα από τις 25 έως τις 30 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 1.002 νοικοκυριών, το 65,8% ιεραρχεί ως σοβαρότερο πρόβλημα της Αθήνας την καθαριότητα, η εγκληματικότητα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,2%, τα προβλήματα του οδικού δικτύου ακολουθούν (ποσοστό 16,6%), ενώ το κυκλοφοριακό / έλλειψη πάρκινγκπαίρνει βραχεία κεφαλή στο μεταναστευτικό, αφού κατατάσσονται αντίστοιχα στην τέταρτη και πέμπτη θέση των σοβαρότερων προβλημάτων της Αθήνας με ποσοστά 13,8% και 13,1% αντίστοιχα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Στα «αζήτητα» η Νοτοπούλου

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη, όπου η πολυδιαφημισμένη Κατερίνα Νοτοπούλου έρχεται δεύτερη με ποσοστό 12,5 %. Στο δήμο της Θεσσαλονίκης πρώτος έρχεται και εδώ, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας με τον Νίκο Ταχιάο να αποσπά ποσοστό 18,1 % σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Egnatia Point of View για λογαριασμό της εφημερίδας «Μακεδονία».

Στην πρόσθεση ψήφου ακολουθεί ο Σπύρος Βούγιας που υποστηρίζεται από το Ποτάμι και το ΚΙΝΑΛ και συγκεντρώνει 5,9%, έπεται, η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Ζέρβα συγκεντρώνει ποσοστό 4,5%, ενώ κάτω από το 3% κινούνται οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες των Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, Μάκη Κυριζίδη, Χάρη Αηδονόπουλου και Μιχάλη Τρεμόπουλου. Ο επικεφαλής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος συγκεντρώνει ποσοστό 2,7%. Οι αναποφάσιστοι είναι πολλοί, καταγράφοντας ποσοστό πάνω από 27%.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη - ΣΟΚ: Τσίπρας και Ερντογάν θα φέρουν νέο σχέδιο Αναν για το Κυπριακό

Σχετικές ειδήσεις