ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διχασμένη η Ευρώπη για Τσίπρα - Μητσοτάκη

Διχασμένη η Ευρώπη για Τσίπρα - Μητσοτάκη
Ο καθένας τους διαθέτει ξεχωριστή υποστήριξη από τους Ευρωπαίους ηγέτες / Πηγή: Eurokinissi

Σε δύο μέτωπα είναι μοιρασμένοι οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης, που ο ένας μετά τον άλλον παίρνουν θέση ενόψει των ευρωεκλογών στην κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρόοδος ή συντήρηση; Κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά; Λαϊκισμός ή μεταρρυθμίσεις;

Νεοφιλελευθερισμός, σοσιαλδημοκρατία, αριστερά και ακροδεξιά: αυτά είναι μερικά από τα διλήμματα που τίθενται και τα συνθήματα των δύο πολιτικών αρχηγών.

Ο καθένας τους διαθέτει τις δικές του αναγωγές στην Ευρώπη και την ξεχωριστή υποστήριξη από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Με το προφίλ που διαθέτει στην Ευρώπη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – δηλαδή του ανθρώπου που κατάφερε να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο, αφού πρώτα είχε υπογράψει και εκείνος ένα με δυσβάστακτα μέτρα και πρωτογενή πλεονάσματα στα ύψη- αναδεικνύεται ως ο ηγέτης που έχει προοδευτικό προφίλ αντίθετα με τους ξένους ομολόγους του, ορισμένοι εκ των οποίων ανήκουν στο χώρο της κεντροδεξιάς ή ακόμη και στην άκρα δεξιά.

Υπέρ του Αλ. Τσίπρα ο Μοσκοβισί

Ήδη ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τα θέματα οικονομικής πολιτικής Πιερ Μοσκοβισί , ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα, μίλησε με πολύ θετικά λόγια για την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, δίνοντας «πόντους» στον πρωθυπουργό ώστε να ξεπεράσει επικοινωνιακά τους αστερίσκους και τις «κίτρινες κάρτες» της έκθεσης της Κομισιόν για τη δεύτερη μεταμνημονιακή περίοδο.

Υπέρ του Κ. Μητσοτάκη ο Μπαρόζο

Στην αντίπερα όχθη από τον Πιερ Μοσκοβισί εμφανίστηκε από το οικονομικό φόρουμ των Δελφών ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος χωρίς κανέναν ενδοιασμό τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υποσχέθηκε δε, αλλαγή του κλίματος στην περίπτωση που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλεγεί πρωθυπουργός στις εκλογές, λαμβάνοντας μεγαλύτερο ρίσκο απ’ ότι θα λάμβανε ενδεχομένως κάποιος άλλος Ευρωπαίος, προερχόμενος από την κεντροδεξιά παράταξη.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Διαβάστε επίσης

Φωτογραφίες - σοκ από το μοντέλο με την κοκαΐνη πριν συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ανοίγει το TAXISnet - Πότε «σκάνε» τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ

Σχετικές ειδήσεις