ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφωνεί ο Δούκας με την επιμονή Σαμαρά για εκλογές τον Φλεβάρη

Διαφωνεί ο Δούκας με την επιμονή Σαμαρά για εκλογές τον Φλεβάρη

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να φτάσουμε μέχρι το Φθινόπωρο, εκτίμησε μέσω του «ΑΝΤ1 97,2», ο πρώην Υπουργός της ΝΔ, Πέτρος Δούκας, εκτιμώντας πως «αναγκαστικά» η κυβέρνηση Παπαδήμου χρονικά θα τραβήξει «κάμποσο περισσότερο».

«Για παράδειγμα το Μάρτιο πέφτει μια δόση αποπληρωμής χρεών της τάξης των 15,5 δισ. ευρώ. Είναι προφανές ότι οι ευρωπαίοι ούτε να ακούσουν για συζήτηση για εκλογές εκείνη την περίοδο, μέχρι να ξεκαθαρίσει ότι αν μας δώσουν τα λεφτά και πακέτα , θα είμαστε σε πολιτική κατάσταση τουλάχιστον, οικονομική κατάσταση είναι άλλο πράγμα, να τα αποπληρώσουμε.

Επομένως εκλογές το Μάρτιο δεν βλέπω πως η Ευρώπη έχοντας τα ταμεία στα χέρια της να πει εντάξει κάντε εσείς εκλογές εγώ θα σας δώσω τα λεφτά, don’t worry be happy. Δεν το βλέπω να γίνεται αυτό. Βλέπω αναγκαστικά η κυβέρνηση Παπαδήμου χρονικά θα τραβήξει κάμποσο περισσότερο ας την στηρίξουμε να κάνει τη δουλειά της», εξήγησε.

Κληθείς να απαντήσει αν μπορεί να φτάσει έως το Φθινόπωρο, απήντησε πως δεν ξέρει αν αυτό μπορεί να το αποκλείσει κατηγορηματικά κανείς ή μπορεί να το αποκλείσει σήμερα και να το ξε-αποκλείσει αύριο όπως έχει γίνει μέχρι τώρα πάρα πολλές φορές.

Ερωτηθείς αν «υπονομεύει» το έργο της κυβέρνησης, όπως εκτιμά ο Αντώνης Σαμαράς, για όσους προτείνουν παράταση του βίου της, είπε πως «αυτό το οποίο βλέπω είναι το Μάρτιο έχουμε αυτές τις τεράστιες πληρωμές, και προβλέπω ότι οι Ευρωπαίοι που έχουν το ταμείο στα χέρια, θα κάνουν αυτό που κάνανε και την προηγούμενη φορά, όπως μας είπαν ξεχάστε εκείνη την επιπολαιότητα περί δημοψηφίσματος, θα πούνε κάτι τέτοιο.

Αν υπάρχει άλλη καλύτερη λύση, μακάρι να γίνει κάτι καλύτερο. Εγώ βλέπω κάπως ψυχρά τα πράγματα επειδή μιλάω και με τους ευρωπαίους πολύ τακτικά, ότι σε αυτή τη φάση θα επιμείνουν να μπει κάποια τάξη στα οικονομικά.

Τώρα αν φανεί ότι ούτε και με την κυβέρνηση Παπαδήμου υπάρχει καμία βελτίωση, δεν έχουν ηρεμήσει τα πράγματα, και δεν έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε τάξη, κακό για όλους μας θα είναι, θα δούμε τι θα γίνει.»