ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Κικίλιας: Στις 7 Ιουλίου έρχεται η ώρα να μιλήσουμε δυνατά

Βασίλης Κικίλιας: Στις 7 Ιουλίου έρχεται η ώρα να μιλήσουμε δυνατά

Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ δηλώνει πως «με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό πως η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις έναντι της Τουρκίας».

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική έναντι της Τουρκίας» τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως «η ΝΔ έχει αποδείξει ότι στηρίζει την εθνική γραμμή απέναντι στην πολιτική έντασης που συνειδητά εφαρμόζει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και αμφισβητώντας κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ δηλώνει πως «με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό πως η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις έναντι της Τουρκίας» κάτι που, όπως λέει έκανε και την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, το οποίο πέρασε ομόφωνο ψήφισμα κατά της προκλητικής συμπεριφοράς της Άγκυρας Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα, πολύ πιο γρήγορα, επισημαίνοντας πως έχει έρθει η στιγμή για συγκεκριμένες δράσεις και όχι για ευχολόγες ανακοινώσεις.

«Επιβάλλεται να υπάρξουν διπλωματικές κινήσεις που θα οδηγήσουν σε οικονομικές κυρώσεις» λέει χαρακτηριστικά. Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ πως η ΝΔ εφόσον γίνει κυβέρνηση θα κόψει μισθούς και συντάξεις, ο κ. Κικίλιας τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπερφορολόγησε και διέλυσε τη μεσαία τάξη συνειδητά προσθέτοντας πως είναι προκλητικό να μιλά για μειώσεις μισθών και συντάξεων μια απερχόμενη κυβέρνηση που επέβαλε 29 νέους φόρους, φόρτωσε στη χώρα ένα τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο και δεν έχει φέρει ούτε μια νέα επένδυση- αντίθετα έχει εμποδίσει να προχωρήσουν σπουδαία έργα ανάπτυξης, όπως το Ελληνικό.

Αναφερόμενος στα θέματα της ασφάλειας ο υποψήφιος Βουλευτής στην Α΄ Αθήνας καλεί την κ. Γεροβασίλη να πάει μια βόλτα στην Κυψέλη και να ρωτήσει τους κατοίκους, πότε ήταν πιο ασφαλής η περιοχή, πότε ζούσαν με ασφάλεια οι Αθηναίοι. Τώρα ή το 2014; Όπως τονίζει, τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το 2014, όταν ο ίδιος είχε την ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Ελλάδα είχε το χαμηλότερο δείκτη εγκληματικότητας.

Θέτει μάλιστα ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την επαναφορά της ΔΕΛΤΑ, την πραγματοποίηση μικτών ομάδων της Αστυνομίας σε καθημερινές περιπολίες στον Άγιο Παντελεήμονα, στη Κυψέλη, στα Πατήσια, στον Κολωνό και σε όλες τις γειτονιές της υποβαθμισμένης Αθήνας, την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, αλλά και του πανεπιστημιακού ασύλου.

Τέλος, αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Κικίλιας τονίζει πως «στη ζωή γενικότερα και τις εκλογές ειδικότερα, όλα κρίνονται από τους παρόντες και όχι από τους απόντες. Εμείς θέλουμε και επιδιώκουμε τη μέγιστη συμμετοχή, γιατί είναι φανερό ότι οι ιδέες μας και οι προτάσεις μας εκφράζουν την κοινωνία και έχουν υιοθετηθεί μαζικά. Στις 7 Ιουλίου έρχεται η ώρα να μιλήσουμε δυνατά!».

Σχετικές ειδήσεις