Νύχτα βγαλμένη από film noir
Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας πιανίστας και συνθέτης της τζαζ Γιώργος Κονταφούρης και ο Γερμανός σαξοφωνίστας και συνθέτης Uwe Steinmentz θα κλείσουν το 9ο Ανοιξιάτικο Κύκλο Συναυλιών.
Η μουσική τους σύμπραξη θα είναι ένας αυτοσχεδιασμός από το μπαρόκ έως την σύγχρονη τζάζ και θα διεξαχθεί την 21η Απριλίου στον χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στη Φίλελλήνων 27, στο Σύνταγμα. Γενική είσοδος: 10 ευρώ.
Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Αν και σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο κλασικό πιάνο, στην εφηβική ηλικία των 16 ετών το ενδιαφέρον του στράφηκε στην τζαζ. Το ενδιαφέρον μετατράπηκε σε αγάπη και έτσι παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού αρχικά με τον Μάρκο Αλεξίου και εν συνεχεία με τους Jim Beard και Jarmao Sayolainen. Αποφοίτησε με Bachelor' s και Master' s degree από την Ακαδημία Sibelius στη Φιλανδία, όπου και επέστρεψε αργότερα σαν καθηγητής, κάτι που έχει πραγματοποιήσει τόσο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όσο και στο Ωδείο Athenaeum. Ανάμεσα στις συνεργασίες του αλλά και την δισκογραφία του συγκαταλέγονται οι σημαντικότεροι και σπουδαιότεροι μουσικοί της τζαζ παγκοσμίως.