Euro 2012: Η μπάλα θα συναντήσει την μόδα;
Η συλλογή της Nike Summer of Football αντλεί έμπνευση από τα μεγάλα αστέρια που θα λάμψουν στο Euro της Ουκρανίας και της Πολωνίας (και εμπνέει εμάς στην κερκίδα να φορέσουμε κάτι πιο πρωτότυπο από την φανέλα της ομάδας μας...).
Την τελευταία εικοσαετία η μόδα του να αγοράζεις τη φανέλα της αγαπημένης σου ομάδας από την μπουτίκ (ή μια "μαϊμού" από ένα καλάθι στην λαϊκή), να τυπώνεις επάνω της το όνομα του σταρ που λατρεύεις περισσότερο (και που, πιθανότατα, του χρόνου θα αγωνίζεται για τη μεγαλύτερή σας αντίπαλο...) και να πηγαίνεις στο γήπεδο φορώντας την με περηφάνεια κάθε φορά (αλλά και στα 5x5 που παίζεις με την παρέα) έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που η λέξη "κιτς" αρχίζει να γίνεται συνώνυμη του εναρκτήριου σφυρίγματος του διαιτητή στη σέντρα.
Ως εκ τούτου, η φετινή ιδέα της Nike με αφορμή το Euro της Ουκρανίας και της Πολωνίας (μια ιδέα που στο περασμένο Μουντιάλ είδαμε να υιοθετούν -όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό είναι η αλήθεια- και οίκοι μόδας, όπως ο Ralph Lauren, που δεν έχουν τόσο άμεση σχέση με τα σπορ) να παρουσιάσει "εναλλακτικές" εμφανίσεις κερκίδας είναι κάτι που εδώ στο MensGuide.gr την επικροτούμε, χειροκροτώντας όρθιοι.
Η Nike, βέβαια, έφτιαξε σειρά ρούχων με τα χρώματα και τα σήματα των εθνικών ομάδων που φορούν τις δικές της φανέλες στο γήπεδο (μεταξύ τους η Ολλανδία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Αγγλία που φοράει Umbro, η οποία ανήκει πια στη Nike), αλλά όλο αυτό είναι ένα κάποιο βήμα προς τα μπροστά. Κυρίως γιατί δεν παρουσίασε μόνο μπλούζες, αλλά ένα ολοκληρωμένο σετ, με παντελόνια, τζάκετ, παπούτσια και polo shirts -μια κανονική "μοδάτη" παρέμβαση, δηλαδή. Και κατά δεύτερον, γιατί είναι αδύνατον να μην την ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες αθλητικών ειδών που ντύνουν τις άλλες ομάδες -και, βέβαια, να δούμε το trend να εξαπλώνεται σιγά σιγά και σε συλλογικό επίπεδο. Μυρίζεστε κι εσείς μια αισθητική αναβάθμιση στην κερκίδα ή είναι μόνο ιδέα μας;