ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζενίτ-Ολυμπιακός 66-75: Γλίτωσε την «αυτοκτονία», νίκη υπέρβασης!

Ζενίτ-Ολυμπιακός 66-75: Γλίτωσε την «αυτοκτονία», νίκη υπέρβασης!

Ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά στο τέλος έδειξε ψυχραιμία και πήρε τη νίκη (75-66) στην αναμέτρηση με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη.

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν έτσι στα θετικά αποτελέσματα στη Euroleague, όπου μετρούσαν δύο σερί ήττες. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έφτασαν συνολικά τις τέσσερις σε εφτά αγώνες και παράλληλα ανάγκασαν τη Ζενίτ στην πρώτη της ήττα.

Το σημαντικό αυτό «διπλό» θα μπορούσε να έρθει πιο εύκολα για τους «ερυθρόλευκους», αν για ακόμα μια φορά δεν έκαναν «κοιλιά» στην τέταρτη περίοδο.

Βέβαια, αυτό που μετράει στο τέλος είναι ότι κατάφερε να αντέξει και να φύγει με μια πολύ σημαντική νίκη, από αυτές που μπορούσαν να του επιτρέψουν να ελπίζει σε... υπέρβαση στη διοργάνωση.

Ο Όστιν Χόλις μπήκε με... φόρα και σημείωσε τέσσερα τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, σημειώνοντας τους 12 από τους 20 πόντους της ομάδας του.

Στη συνέχεια, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την απόδοση τους, ειδικά στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δεχθούν μόλις 7 πόντους στη δεύτερη περίοδο. Το επιμέρους σκορ ήταν 22-7 κι οι παίκτες του Μπαρτζώκα πήγαν στα αποδυτήρια, έχοντας προβάδισμα 14 πόντων (41-27).

Μοναδικό αρνητικό για τον Ολυμπιακό ήταν ο τραυματισμός του Άαρον Χάρισον, ο οποίος χτύπησε στο γόνατο κι έδωσε τη θέση του στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν έπαιξε στο δεύτερο μέρος και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία με την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να αντέξουν. Για την ακρίβεια μπόρεσαν να πάμε στην τελευταία περίοδο με μεγαλύτερο προβάδισμα, καθώς προηγήθηκαν με 58-43. Ο Χασάν Μάρτιν αποτέλεσε πρωτοστάτη, μετρώντας 14 πόντους με 6/6 δίποντα!

Το... σύνδρομο της τέταρτης περιόδου έκανε την εμφάνιση του για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είδε τη Ζενίτ να ξεκινά με σερί 8-0 και τελικά να πλησιάζει στο -3 (60-63) με συνολικό επιμέρους 17-5!

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα, όμως, κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να απαντήσουν με σερί 7-0. Η διαφορά πήγε ξανά στο +10 (70-60), με τους γηπεδούχους να μην έχουν ψυχικά αποθέματα για νέο comeback.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 27-41, 43-58, 66-75.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Λουκέτο» 3 εβδομάδων στη χώρα - Αναλυτικά τα νέα μέτρα