ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague – Παναθηναϊκός: «Συντριβή» στη Ρωσία – Στα playoffs η Ζενίτ, κερδισμένη κι η Μονακό!

Euroleague – Παναθηναϊκός: «Συντριβή» στη Ρωσία – Στα playoffs η Ζενίτ, κερδισμένη κι η Μονακό!

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση στην Αγία Πετρούπολη κι η Ζενίτ πήρε με... περίπατο τη νίκη (112-83) που χρειαζόταν για να σφραγίσει το εισιτήριο για τα playoffs.

Το «τριφύλλι» έδωσε το πρώτο από τα δύο εξ αναβολής ματς που έχει στη Ρωσία, χωρίς τους Χεζόνια και Μακ (αμφότεροι δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής), κόντρα στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία «καιγόταν» για τη νίκη.

Οι «πράσινοι» με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα, όπου ο Νέντοβιτς το είχε πάρει προσωπικά, δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση να παλέψουν στο ματς κι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μπήκαν με το... μαχαίρι στα δόντια τους τιμώρησαν!

Η Ζενίτ «βομβάρδισε» το καλάθι του Παναθηναϊκού έξω από τα 6μ75 (15/29), έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Κέβιν Πάνγκος, ο οποίος έκανε career-high σε πόντους (βλ. 33), εύστοχα τρίποντα (7/12) και στο σύστημα αξιολόγησης (41 βαθμοί).

Η ομάδα των Τσάβι Πασκουάλ, Διαμαντή Παναγιωτόπουλου και Μάνου Παπαδόπουλου, στην πρώτη ολοκληρώμενη σεζόν στη διοργάνωση, «σφράγισε» την παρουσία της στους «8» και στα playoffs θα παίξει με την Μπαρτσελόνα.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός, ειδικά στο δεύτερο μέρος, όπου δέχθηκε 65 πόντους και γνώρισε άλλη μια «βαριά» ήττα την τρέχουσα σεζόν, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη στη Μόσχα, όπου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ.

Την πρόκριση της Ζενίτ ή πιο σωστά τον αποκλεισμό της Βαλένθια (που έφερε το αποψινό αποτέλεσμα) πανηγύρισε κι η Μονακό, η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στη Euroleague της νέας σεζόν. Το ίδιο θα ισχύσει και για την ομάδα που θα προκριθεί στον τελικό του Eurocup, από το ζευγάρι Βίρτους-Ούνικς Καζάν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση που οι «νυχτερίδες» περνούσαν στα playoffs τότε στην κορυφαία διοργάνωση θα έπαιζε μόνο η νικήτρια της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης, ενώ πλέον από μια θέση εξασφαλίζουν κι οι δύο φιναλίστ του φετινού Eurocup.

Τα στατιστικά της Ζενίτ

Euroleague Ευρωλιγκα

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού

Ευρωλιγκα Euroleague

Φάσεις από το ματς

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καραϊβάζ: Απαντήσεις στις φυλακές ψάχνει η Ασφάλεια – Τι στοιχεία έχουν συλλέξει οι αρχές