ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Αλλαγές στις ποινές για τις μη αδειοδοτημένες ΚΑΕ - Οι βαθμοί που θα αφαιρούνται

Basket League
Intime

Basket League: Μείωση των ποινών που προβλέπει ο νόμος για τη μη αδειοδότηση των ομάδων του πρωταθλήματος θα υπάρξει από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Την συγκεκριμένη εξέλιξη προανήγγειλε ο Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του ΕΣΑΚΕ για την παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε «εξοντωτικές» τις υφιστάμενες ποινές αφαίρεσης 5-10 βαθμών για μη χορήγηση ή ανάκληση πιστοποιητικού συμμετοχής από την ΕΕΑ και τόνισε ότι, με νομοθετική ρύθμιση, η τιμωρία θα κυμαίνεται μεταξύ 3 και 5 βαθμών. Επιπλέον, η ποινή για εκπρόθεσμη κατάθεση των δικαιολογητικών (όπως συνέβη φέτος με τον Κολοσσό Ρόδου), θα προβλέπεται αφαίρεση ενός βαθμού.

Υπενθυμίζεται ότι, ενόψει της περιόδου 2021-22, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής σε Αρη, Απόλλωνα Πατρών και Κολοσσό, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των φακέλων της ΑΕΚ και του Ηρακλή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης

«Ζούμε πλέον την μπασκετική κυριαρχία των Βαγγέληδων. Ευχόμαστε να δουλέψουμε όλοι μαζί αρμονικά για το καλό του αθλήματος. Είναι μεγάλη χαρά που παρίσταμαι ανάμεσα σε ανθρώπους των κορυφαίων ομάδων. Άνθρωποι που επενδύουν για την ανάπτυξη του μπάσκετ και προσφέρουν για ένα ποιοτικό θέαμα. Συμπληρώνει 30 χρόνια το επαγγελματικό μπάσκετ και έχουμε δει συγκλονιστικούς αγώνες, γενιές αθλητών και θρύλους. Το φετινό πρωτάθλημα έχει μέλλον και αυτό φαίνεται από την ποιότητα».

Στη συνέχεια, είπε: «Η ΕΟΚ διοικείται από νέα πρόσωπα, αφήνει πίσω της την διοικητική ανωμαλία. Μόνο αν ενώσουμε δυνάμεις μπορούμε να πετύχουμε. Συνεργαζόμαστε, δουλεύουμε με γρήγορες πάσες και θέλουμε πολλά και εύστοχα τρίποντα».

Όσο για τις ποινές στις ΚΑΕ για το θέμα του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα αποκάλυψε: «Προχωράμε σε ρύθμιση ώστε η ποινή στις ΚΑΕ να είναι από 3 έως 5 βαθμούς για την αναστολή του πιστοποιητικού ή τη μη χορήγησή του. Επιπλέον να τιμωρούνται με έναν βαθμό για την εκπρόθεσμη κατάθεση των εγγράφων. Εύχομαι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με γεμάτες κερκίδες και τήρηση των πρωτοκόλλων. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος με την αντίληψη του ισόβιου προέδρου. Φθάσαμε στην ώρα μηδέν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Δεν είχα δει την εικόνα μου, γυρνούσα το κεφάλι μου από την άλλη»

Πέτρος Φιλιππίδης: Ολόκληρη η απολογία του - «Εμμονική η καταγγέλουσα», «είχα έρθει σε δύσκολη θέση»

Καιρός: Ισχυρή προειδοποίηση Μαρουσάκη – Έρχονται επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες