ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Ολυμπιακός για τετράδα, στο 7-19 ο Παναθηναϊκός - Τα highlights κι η βαθμολογία

Ευρωλιγκα Euroleague
Intime

Euroleague: Δείτε τα highlights των αγώνων της 28ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μεγάλη νίκη (98-88) επί της Μπάγερν στο Μόναχο κι έκανε άλλο ένα βήμα προς την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος της έδρας.

Άλλο ένα σπουδαίο αποτέλεσμα πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στην κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πήραν το πέμπτο «διπλό» τους στη σεζόν, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάιλερ Ντόρσεϊ (25π. με 8/10 σουτ, 5/6βολ. σε 25 λεπτά). Το γεγονός ότι σημείωσαν 98 πόντους, προδίδει και το εξαιρετικό επιθετικό βράδυ, στο οποίο βρέθηκαν οι «ερυθρόλευκοι». Η ελληνική ομάδα, βέβαια, έπαιξε κι αποτελεσματική άμυνα στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τους αξιόμαχους γηπεδούχους.

Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός
Το αντιπολεμικό μήνυμα πριν το τζάμπολ στο Μπάγερν Μονάχου - ΟλυμπιακόςIn Time

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 75-76 από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ, με τους ρέφερι να τα κάνουν μαντάρα στο τελευταίο πεντάλεπτο. Οι «πράσινοι» έκαναν υπερπροσπάθεια κι έφτασαν μια ανάσα από μια μεγάλη ανατροπή κόντρα στην ιταλική ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι δραπέτευσαν τελικά με τη νίκη, χάρη σε μια βολή του Χάινς, 2’’ πριν το φινάλε, σε ένα ματς, όμως, που «στιγματίστηκε» από τα εξόφθαλμα λάθη των διαιτητών. Οι Ράντοβιτς, Κορτές και Πέτεκ τα έκαναν μαντάρα στο τελευταίο πεντάλεπτο και με τις τραγικές αποφάσεις τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ώστε το «τριφύλλι» να μην μπορέσει να ολοκληρώσει την ανατροπή του.

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο
Πριν από το τζάμπολ στο ΟΑΚΑ, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τίμησε τους Ντίνο Μήτογλου και Μπεν Μπέντιλ για την προσφορά τους στην ομάδα.In Time

Ρεκόρ ο Καλάθης, πρωτιά η Μπαρτσελόνα

Ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη regular season έκανε η Μπαρτσελόνα, σε ένα βράδυ που ο Νικ Καλάθης έγραψε ιστορία! Οι «μπλαουγκράνα» έκαμψαν την αντίσταση της μαχητικής Μονακό με 88-83, με τον πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού να γίνεται ο πρώτος πασέρ στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague. Ο διεθνής γκαρντ προσπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη και μάλιστα το έκανε, έχοντας 90 ματς λιγότερα. Συγκεκριμένα, με τις έξι που έδωσε έφτασε τις 1612 σε 268 αγώνες, ενώ ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού έχει 1607 ασίστ σε 358 ματς.

Η Αναντολού Εφές ήταν η μεγάλη νικήτρια του τουρκικού ντέρμπι με τη Φενέρμπαχτσε, την οποία νίκησε με 84-79. Οι γηπεδούχοι είχαν μετατρέψει σε περίπατο το ματς για 30 λεπτά και προηγήθηκαν ακόμα και με +22 (49-27), αλλά στην τέταρτη περίοδο η ομάδα του Τζόρτζεβιτς έκανε την αντεπίθεση της. Η Φενέρ πλησίασε στον πόντο (βλ. 74-73 στο 38’), αλλά η κλάση των Μπομπουά και Λάρκιν έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Αταμάν.

Ο Ερυθρός Αστέρας απέδειξε σε ακόμη ένα ματς ότι είναι… άλλη ομάδα στην έδρα του, όπου πανηγύρισε άλλη μια νίκη. Μολονότι δυσκολεύτηκε έκαμψε (86-83) την αντίσταση της Μπασκόνια κι έφτασε τις 11 νίκες. Οι εφτά εξ αυτών έχουν έρθει στο «σπίτι» τους στο Βελιγράδι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση οριστικού αποκλεισμού των ρωσικών ομάδων, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στα playoffs.

Η Άλμπα Βερολίνου ήταν ανώτερη και πήρε τη νίκη (82-74) κόντρα στη Ζαλγκίρις. Οι δύο ομάδες δεν κυνηγούν πλέον κάτι στη διοργάνωση, ωστόσο έδωσαν μια ωραία μάχη με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά το δέκατο θετικό αποτέλεσμα τους.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Παρασκευή (4/3)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ 75-76

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 88-98

Πέμπτη (3/3)

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 84-79

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 86-83

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡ. - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 82-74

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΜΟΝΑΚΟ 88-83

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ - ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Αναβλήθηκε)

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (Αναβλήθηκε)

Διαβάστε επίσης:

Euroleague: Ανατροπή στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας με Μιλουτίνοφ και Κλάινμπερν