ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 75-76: Πάλεψε σαν λιοντάρι, τον λύγισαν Χάινς και διαιτητές (vid)

Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός
Intime

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 75-76 από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ, με τους ρέφερι να τα κάνουν μαντάρα στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Οι «πράσινοι» έκαναν υπερπροσπάθεια κι έφτασαν μια ανάσα από μια μεγάλη ανατροπή κόντρα στην ιταλική ομάδα.

Οι φιλοξενούμενοι δραπέτευσαν τελικά με τη νίκη, χάρη σε μια βολή του Χάινς, 2’’ πριν το φινάλε, σε ένα ματς, όμως, που «στιγματίστηκε» από τα εξόφθαλμα λάθη των διαιτητών. Οι Ράντοβιτς, Κορτές και Πέτεκ τα έκαναν μαντάρα στο τελευταίο πεντάλεπτο και με τις τραγικές αποφάσεις τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ώστε το «τριφύλλι» να μην μπορέσει να ολοκληρώσει την ανατροπή του. Μετά την κακή εμφάνιση κόντρα στη Ζαλγκίρις, ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και στα τελευταία λεπτά πήγε να πετύχει μια παλικαρίσια ανατροπή, επιστρέφοντας από το 57-69 (34’).

Η ηρωική προσπάθεια των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη, βρήκε παραπάνω εμπόδια, λόγω των τραγικών αποφάσεων των ρέφερι, οι οποίοι κατάφεραν να μην δουν σωστά σε ξεκάθαρες φάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αγκωνιά του Ρίτσι στον λαιμό του Καββαδά. Ακόμα κι έτσι οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 75-75, στα 30’’ για το φινάλε. Στην τελευταία φάση, ο Ροντρίγκεθ αστόχησε σε τρίποντο, αλλά ο Χάινς πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, ευστόχησε στην πρώτη βολή κι έχασε επίτηδες τη δεύτερη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς - Κόρτες - Πέτεκ.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-14, 36-40, 51-63, 75-76.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Μέικον 9, Παπαγιάννης 11, Μποχωρίδης, Καββαδάς 7, Κασελάκης 7 (1), Ουάιτ 11 (2), Νέντοβιτς 19 (3), Έβανς 2, Σαντ Ρος 9.
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μεσίνα): Μέλι 8, Γκραντ 3 (1), Ροντρίγκεθ 9 (1), Ταρζέφσκι, Ρίτσι 10 (2), Χολ 8, Ντιλέινι 15 (1), Μήτογλου 2, Ντάνιελς 8 (2), Χάινς 13, Μπέντιλ.

TA HIGHLIGHTS

Διαβάστε επίσης:

Basket League: Εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός και ντέρμπι Ηρακλής – ΠΑΟΚ - Το τηλεοπτικό πρόγραμμα

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-3: Κυριάρχησε το «τριφύλλι» στο ντέρμπι κορυφής της Volley League