ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Break με Χάρντεν οι Σίξερς στη Βοστώνη - Ο Γιόκιτς οδήγησε τους Νάγκετς στο 2-0 (vids)

NBA: Break με Χάρντεν οι Σίξερς στη Βοστώνη - Ο Γιόκιτς οδήγησε τους Νάγκετς στο 2-0 (vids)
AP Photo/Charles Krupa

NBA: Με εξαιρετική εμφάνιση του Τζέιμς Χάρντεν οι Σίξερς επικράτησαν 119-115 των Σέλτικς στη Βοστώνη στη Game 1 των ημιτελικών της Ανατολής, τη στιγμή που οι Νάγκετς έκαναν το 2-0 απέναντι στους Σανς.

Στο TD Garden της Βοστώνης ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε «όργια» και οδήγησε τους Σίξερς στο break στο Game 1 των ημιτελικών της ανατολικής περιφέρειας. Ο «Μούσιας» κάλυψε και την απουσία του Ζοέλ Εμπίιντ και ήταν ο πρωταγωνιστής στα τελευταία δευτερόλεπτα, μια και με δικό του τρίποντο, η ομάδα από τη Φιλαδέλφεια «σφράγισε» τη νίκη.

Ο Τζέιμς Χάρντεν τελείωσε τον αγώνα με 45 πόντους, με τον Τάιρις Μάξεϊ να τον ακολουθεί με 26 πόντους, ενώ 18 πέτυχε ο Τομπάιας Χάρις και 17 ο ΝτιΆντονι Μέλτον. Για τους γηπεδούχος πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ με 39 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τον Τζέιλεν Μπράουν να τον ακολουθεί με 23 πόντους και τον Μάλκομ Μπρόγκντον να προσθέτει 20 πόντους.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, στο Ντένβερ, οι Νάγκετς κράτησαν το πλεονέκτημα της έδρας, καθώς επικράτησαν 97-87 των Σανς και έκαναν το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών της Δύσης, πριν αυτή μεταφερθεί για δύο αναμετρήσεις στο Φοίνιξ.

Ο Νίκολα Γιόκιτς συνέχισε τις υψηλές πτήσεις του, τελειώνοντας τον αγώνα με 39 πόντους, 26 εκ των οποίων σημείωσε στο δεύτερο ημίχρονο. Ακόμα, ο Σέρβος κατέβασε και 16 ριμπάουντ για το double double, ενώ ο Άαρον Γκόρντον πρόσθεσε 16 πόντους.

Για τους φιλοξενούμενους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντέβιν Μπούκερ με 35 πόντους, με τον Κέβιν Ντουράντ να προσθέτει άλλους 24 πόντους, ωστόσο, το ανησυχητικό είναι η αποχώρηση του Κρις Πολ στην τρίτη περίοδο με πρόβλημα στους προσαγωγούς.