ΜΠΑΣΚΕΤ

Αταμάν: «Παίζουμε χωρίς Παπαπέτρου και Μήτογλου, αλλά δεν θα είναι όπως στο Σούπερ Καπ»

Αταμάν: «Παίζουμε χωρίς Παπαπέτρου και Μήτογλου, αλλά δεν θα είναι όπως στο Σούπερ Καπ»

Ο Εργκίν Αταμάν επιβεβαίωσε πως ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ιωάννη Παπαπέτρου στο ντέρμπι της EuroLeague με τον Ολυμπιακό και αναφέρθηκε στις διαφορές της αναμέτρησης σε σχέση με το Σούπερ Καπ.

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, με το οποίο ανοίγει η αυλαία της EuroLeague.

Ο Τούρκος προπονητής επιβεβαίωσε πως εκτός από τον Ντίνο Μήτογλου, νοκ άουτ έχει τεθεί και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος δεν προπονήθηκε ούτε την Πέμπτη (5/10), λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού:

Για το ματς: «Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις μεγαλύτερες υποψήφιες ομάδες για τον τίτλο, πέρσι έχασε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Σίγουρα είναι δύσκολο για κάθε ομάδα να ξεκινά απέναντι σε ένα από τα φαβορί, το ίδιο για μία νέα ομάδα όπως εμείς, που έχει 11 παίκτες. Θα είναι δύσκολο, αλλά έχουμε πολύ καλή ομάδα, παίκτες με χαρακτήρα. Προερχόμαστε από βαριά ήττα στο Σούπερ Καπ, δεν ήταν αυτό το επίπεδό μας. Τώρα στο γήπεδό μας, θα είναι διαφορετικά, θα παλέψουμε με τη ώθηση 20.000 οπαδών μας για να κερδίσουμε. Απέναντι στον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολο ανεξαρτήτως έδρας, αλλά θα είναι επίσης δύσκολο και γι’ αυτούς, δε θα είναι όπως στο Σούπερ Καπ. Ξέραμε ότι θα παίζαμε στο ξεκίνημα με έναν δύσκολο αντίπαλο, αλλά παίζουμε εντός έδρας και θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα ματς στο γήπεδό μας».

Για το αν θέλουν να αποδείξουν κάτι: «Στην προετοιμασία δώσαμε 4 ματς με ομάδες Ευroleague, χάσαμε μόνο από τη Φενέρ. Το Σούπερ Καπ ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό. Ένα σημαντικό θέμα είναι ότι σε όλα τα φιλικά είχαμε φουλ ρόστερ, με Μήτογλου και Παπαπέτρου, τώρα έχουμε την ατυχία να παίζουμε χωρίς αυτούς τους δύο σημαντικούς παίκτες. Είναι όμως μία μακριά σεζόν, όλες οι ομάδες θα έχουν τραυματισμούς, απλά για μας είναι στην αρχή και μας κατέστρεψε λίγο την προετοιμασία. Πρέπει να αλλάξω κάποιους κανόνες λόγω των απουσιών».

Για την παρουσία του κόσμου: «Θα πάρουμε ώθηση σίγουρα από τον κόσμο, όταν παίζεις μπροστά σε τέτοια ατμόσφαιρα, δίνεις το καλύτερο. Πρέπει όμως να βρούμε ισορροπία, δεν θα παίξουμε μποξ ή κάποιο άλλο σπορ, αλλά μπάσκετ. Πρέπει να είμαστε με κίνητρο, αλλά και έξυπνοι απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα και να χρησιμοποιήσουμε το κίνητρο στον αγωνιστικό χώρο. Ελπίζω ότι και όλα τα επόμενα παιχνίδια θα είναι sold out, γιατί δε θέλουμε μόνο να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, αλλά και να μπούμε στα πλέι – οφ. Αρχίζουμε με αυτό το μεγάλο παιχνίδι».