Final-4: Η Ρεάλ πέταξε στο... καναβάτσο τον Ολυμπιακό αλλά στον τελικό έχει Παναθηναϊκό

Η Ρεάλ είναι η δεύτερη ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό, αφού επικράτησε (87-76) δια περιπάτου του Ολυμπιακού με και πλέον θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό την Κυριακή το βράδυ στον τελικό της διοργάνωσης. 
Final-4: Η Ρεάλ πέταξε στο... καναβάτσο τον Ολυμπιακό αλλά στον τελικό έχει Παναθηναϊκό
4'

Παναθηναϊκός AKTOR - Ρεάλ Μαδρίτης είναι το ζευγάρι του φετινού τελικού της Ευρωλίγκας μετά την άνετη και καταά.. κράτος νίκη των Μαδριλένων επί του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπήκαν ποτέ στο ματς, φάνηκεν ανέτοιμοι, φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και η ομάδα του Τσους Ματέο πήρε την νίκη με 87-76.

Η Ρεάλ μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι στον δεύτερο ημιτελικό με τον Μάριο Χεζόνια να ξεκινάει “ζεστός” και να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Με 9 πόντους του Κροάτη σούπερ σταρ οι Μαδριλένοι πήραν το προβάδισμα με 16-8 στο πρώτο πεντάλεπτο με τους “ερυθρόλευκους” να είναι απίστευτα άστοχοι και να μη μπορούν να μπουν στο ματς. Την ίδια στιγμή ο Ταβάρες “χτυπούσε” συνεχώς από το “ζωγραφιστό” και έμοιαζε να παίζει χωρίς αντίπαλο, ενώ ο Γιαμπουσέλε είτε από μακριά, είτε μέσα από τη ρακέτα έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Ολυμπιακού με το δεκάλεπτο να “κλείνει” με σκορ 28-10.

Τον έκανε ότι ήθελε η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και είχε.. εξαφανίσει τον Ολυμπιακό από το παρκέ. Ο Πετρούσεφ μπορεί να μείωσε σε 28-15, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν φανερό ότι δε μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα. Οι Ισπανοί ήταν εξαιρετικοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου με τη διαφορά να φτάνει τους 20 πόντους, 38-28, με κάρφωμα του Πουαριέ. Ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία βοήθεια από τον πάγκο του, μιας και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν ήταν λίγες οι φορές που κοίταξε στον πάγκο αλλά δεν είχε παίκτη να περάσει στο παρκέ, με τη Ρεάλ να συνεχίζει… απτόητη. Μετά τον Γιαμπουσέλε, ο Σέργιο Ροντρίγκεθ πήρε τη σκυτάλη και έκανε το 47-24, τρία λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο ΜακΚίσικ προσπάθησε να δώσει κάποιες ανάσες στους συμπαίκτες του με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με διαφορά κάτω των 20 πόντων, 56-37.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Μαδριλένοι έκλεισαν το ημίχρονο με 56 πόντους, έχοντας τρομερά ποσοστά στα σουτ τους: 12/16 δίποντα (75%), 9/13 τρίποντα (69%).

Με άλλο μυαλό ο Ολυμπιακός, αλλά στο +13 η Ρεάλ

Όπως αναμενόταν, στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλύτερα, μπήκε πιο συγκεντρωμένος και προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά έτσι ώστε να μπορέσει να μπει και πάλι στο ματς. Η Ρεάλ μάλλον θεωρούσε ότι το ματς το έχει.. τελειώσει, έμεινε απόντα για περίπου 4 λεπτά και οι “ερυθρόλευκοι” με τρίποντο του Γκος μείωσαν σε 60-48. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στις πιο εν ρολ καταστάσεις των Μαδριλένων, αλλά ένα τρίποντο του Πίτερς στον αιφνιδιασμό έκανε το 63-51 με τη διαφορά να πέφτει στους 12 πόντους, 3.30 πριν το τέλος. Όσο η Ρεάλ έκανε ακριβώς τα αντίθετα πράγματα από όσα έκανε στο πρώτο μέρος οι “ερυθρόλευκοι” το πίστευαν ολοένα και περισσότερο και με τρίποντο του Πίτερς, 95 δεύτερα πριν το τέλος της περιόδου το σκορ έγινε, 66-56. Ο Γιουλ όμως ήταν και πάλι εκεί και με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 69-56, με τον Βίνσεντ Πουαριέ να “γράφει” το 71-58 που ήταν το σκορ περιόδου.

Στο τέλος υπήρχε μόνο Ρεάλ

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η ραψωδία τριπόντων των Πίτερς, Γιουλ και Γκος έφεραν το σκορ στο 76-66, με τον Σέρχιο Γιουλ να παραδίδει μαθήματα ντρίμπλας και να κάνει το 76-64 με πανέμορφο λει απ στο 32΄. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκος ήταν ο παίκτης που με σουτ τριών πόντων (ένα ακόμα) έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους έπειτα από πάρα πολλή ώρα, 76-67. Ο Γκος μείωσε ακόμα περισσότερο, σε 77-69, αλλά για ο Γιώργος μπαρτζώκας δέχθηκε τεχνική ποινή με αποτέλεαμα το σκορ να πάει και πάλι στους 10, 79-69μ ακριβώς πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα. Ο ΜακΚίσικ έριξε και πάλι τη διαφορά στους 9 πόντους, 81-72, αλλά η Ρεάλ συνέχιζε να "χτυπάει" τον Ολυμπιακό μέσα στη ρακέτα είτε με σουτ μέσης απόστασης των Γιουλ και Ροντρίγκεθ, είτε με τον Ταβάρες που ήταν και ο παίκτης που έκανε το 83-72, 3:10 πριν το τέλος.

Τα Δεκάλεπτα: 28-10, 56-37, 71-58, 87-76

Δείτε εδώ τα συνολικά στατιστικά

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή