ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: «Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι με «πράσινες φωνές»

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: «Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι με «πράσινες φωνές»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε (1-0) του Παναθηναϊκού με τους «πράσινους» να φωνάζουν για τον μη καταλογισμό καθαρού πέναλτι στο 51ο λεπτό σε μαρκάρισμα του Μπα στον Μακέντα.

Πέρα από το διαιτητικό λάθος, που ήταν εξόφθαλμο και δεν χωρά αμφιβολία πως τόσο ο Γκεστράνιους όσο και ο Σιδηρόπουλος έχουν δει κάτι που δεν είδε όλη η υπόλοιπη Ελλάδα, «έγκλημα» έχει κάνει στο εν λόγω ντέρμπι και ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έχασαν σωρεία ευκαιριών, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, και δεν έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα για να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό.

Από τη στιγμή που δεν έγινε αυτό, όσο και να ήταν προσεκτική η «πράσινη» άμυνα, κάποια στιγμή θα μπορούσε να συμβεί ένα λάθος. Όπως και έγινε με αποτέλεσμα την ανενόχλητη σέντρα του Βαλμπουενά για τον Ελ Αραμπί που μέσα από την περιοχή δεν… αστοχεί συχνά. Κάπως έτσι ήρθε το γκολ που έψαχνε ο Ολυμπιακός, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει απάντηση.

Οι Πειραιώτες με τη νίκη αυτή πήγαν στους 41 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να έχει μείνει στη δεύτερη θέση και τους 40. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, έχασε την ευκαιρία να φτάσει τον Άρη στην τέταρτη θέση ενώ έμεινε και εκτός εξάδας αφού είναι στους 22 βαθμούς, με την Ξάνθη να έχει 23 και να είναι στην έκτη θέση…