ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022: Νεκροί 67 εργάτες - Άθλιες συνθήκες εργασίας

Μουντιάλ 2022: Νεκροί 67 εργάτες - Άθλιες συνθήκες εργασίας

Μουντιάλ 2022: Στους 67 έφτασαν οι νεκροί τους τελευταίους πέντε μήνες κατά τη διάρκεια των έργων για την κατασκευή των γηπέδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Θλίψη προκαλεί ο αριθμός νεκρών και πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες εργασίας, όσον αφορά στα έργα κατασκευής των γηπέδων για το μεγάλο ραντεβού του ποδοσφαίρου. Εκπρόσωπος ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα προχώρησε σε αποκαλύψεις, οι οποίες δείχνουν ότι η λίστα μεγαλώνει διαρκώς.

Από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου συνολικά 67 εργάτες από το Νεπάλ έχασαν τη ζωή τους σε εργατικό ατύχημα. Το ακόμα πιο θλιβερό είναι κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά τα αίτια, καθώς οι εταιρείες που έχουν αναλάβει τα έργα δεν δίνουν πληροφορίες ούτε καν στις οικογένειες των θυμάτων.

qatar.jpg
Το δημοσίευμα της Daily Mail

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ του εξωτερικού το μόνο που κάνει είναι απλά να καλούν τους συγγενείς για να τους αναφέρουν ότι οι άνθρωποι τους δεν είναι πλέον στη ζωή. Ο εκπρόσωπος ΜΚΟ ανέφερε στη Dailymail ότι: «Το να πούμε ότι όλοι όσοι πήγαν για να δουλέψουν για το Μουντιάλ εργάζονται στα γήπεδα δεν είναι αληθές. Όλη η χώρα αλλάζει για να προετοιμαστεί για το παγκόσμιο κύπελλο. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες οι οποίοι δουλεύουν στο να αλλάξει η εικόνα της χώρας μέχρι το 2022»

Μάλιστα, μολονότι η FIFA έχει δηλώσει ότι παρακολουθεί το θέμα, υπάρχουν αναφορές ότι η θλιβερή λίστα αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ θα έχουν χάσει τη ζωή τους 4500 θεατές!

qatar.jpg

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Παγκόσμια ανησυχία - Ξέφυγε από την Μεγάλη Βρετανία η μετάλλαξη του ιού