ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Πόλεμος» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Η FIFA απειλεί με αποκλεισμό ελέω European Super League!

«Πόλεμος» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Η FIFA απειλεί με αποκλεισμό ελέω European Super League!

Η FIFA είναι κάθετα αντίθετη με τη σύσταση της European Super League κι όπως φαίνεται δεν διστάζει να ξεκινήσει «πόλεμο» για να αποτρέψει τη δημιουργία της.

Η δημιουργία μιας «κλειστής» λίγκας βγήκε έντονα τους τελευταίους μήνες στην επιφάνεια, με τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης να ευελπιστούν ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξήσουν τα κέρδη τους. Μάλιστα, ο αμερικανικός κολοσσός, JP Morgan φέρεται να διατεθειμένος να γίνει ο μεγάλος χορηγός της Λίγκας.

Η συγκεκριμένη κίνηση, όμως, βρίσκει κάθετα αντίθετη την Παγκόσμια Ομοσπονδία, όπως κι άλλες έξι Συνομοσπονδίες, οι οποίες φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη δημιουργία της European Super League.

Συγκεκριμένα, η FIFA με επίσημη τοποθέτηση της γνωστοποίησε ότι σε περίπτωση που ποδοσφαιριστές αγωνιστούν σε αυτή τη νέα Λίγκα, τότε θα αποκλειστούν από τις διοργανώσεις της. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων, ότι οι μεγάλοι «σταρ» του αθλήματος δεν θα μπορούν να παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Την ανακοίνωση πέρα από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο υπογράφουν κι οι Confederation of African Football, Asian Football Confederation, CONCACAF, Oceania Football Confederation και South America's CONMEBOL.

Όπως βλέπεται απουσιάζει η UEFA, η οποία φέρεται να είναι σύμφωνη με τη δημιουργία της συγκεκριμένης «κλειστής» Λίγκας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: «Κλείδωσε» η νέα παράταση του lockdown - Η απόφαση για τη μετακίνηση εκτός νομού