ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισπανία: Κράμα που φοβίζει!

Ισπανία: Κράμα που φοβίζει!

Η Εθνική Ισπανίας που θέλει να επιστρέψει στην κορυφή και το κάνει με συνύπαρξη εμπειρίας, νιάτων και τεράστιου ταλέντου!

Η τελευταία… παράσταση της Εθνικής Ισπανίας, συζητιέται ακόμη. Το εντυπωσιακό 6-0 τον περασμένο Νοέμβριο για το Nations League, κόντρα στη Γερμανία. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έχει βρει για τα καλά τα… πατήματά της και θέλει να το αποδείξει και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί όπου πρώτος της αντίπαλος είναι η Ελλάδα!

Οι Ίβηρες έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε ανανέωση, διατηρώντας κάποια… κομμάτια εμπειρίας στο ρόστερ τους και γεμίζοντάς το με νιάτα και απίστευτο ταλέντο! Η διαφορά με άλλες εποχές είναι η απουσία των ονομάτων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «βεντέτες».

Όσο ταλαντούχοι, όσο παικταράδες κι αν είναι αυτοί που υπάρχουν στην τωρινή Εθνική Ισπανίας, σε καμία περίπτωση δεν είναι ποδοσφαιριστές που θα βάλουν το όνομά τους πάνω απ’ την ομάδα! Κι εκεί ακριβώς ποντάρει και ο παλαίμαχος άσος που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Αν δει κανείς την 24άδα που έχει κληθεί για τα ματς των προκριματικών (με πρώτο αυτό κόντρα στην Εθνική μας) υπάρχουν επτά διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αποστολή που είχε χρησιμοποιηθεί απέναντι στην Γερμανία. Οι απόντες είναι οι Πάου Τόρες, Σέρχι Ρομπέρτο, Κέπα, Μικέλ Μερίνο, Μαρκ Τσουτσουρέλα, Μάρκο Ασένσιο, Αντάμα Τραορέ.

Απ’ αυτούς είχαν αγωνιστεί μόνο οι δύο πρώτοι. Ο Πάου Τόρες ήταν στο κέντρο της άμυνας και ο Σέρχι Ρομπέρτο δεξί μπακ. Όλοι οι υπόλοιποι δεν είχαν μπει στο ματς ούτε ως αλλαγή.

Από τους παρόντες, τώρα, το εντυπωσιακό είναι πως οι μισοί δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη το 25ο έτος της ηλικίας τους! Στοιχείο που καταδεικνύει το πώς έχουν «δέσει» οι Ισπανοί τα νιάτα με την εμπειρία και κυρίως το τεράστιο ταλέντο που έχει η νέα… φουρνιά που διαθέτουν.

Ντε Χέα, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Τιάγκο, Αλβάρο Μοράτα, μοιάζουν να είναι οι πιο… διάσημοι σε επίπεδο ονομάτων. Όλοι οι υπόλοιποι είναι παίκτες ομάδας που έχουν την ποιότητα για να κάνουν τη διαφορά σε πρωτοκλασάτα κλαμπ.

Παίκτες όπως οι Ρόδρι, Φεράν Τόρες (Μάντσεστερ Σίτι), Κόκε, Μάρκος Γιορέντε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ογιαρθάμπαλ (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Ντάνι Όλμο (Λειψία), είναι ικανοί να… σμπαραλιάσουν κάθε αντίπαλο με το ρυθμό, την ποιότητά τους και κυρίως την κλασική Ισπανική λογική, με την ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο!

Το ρόστερ των Ισπανών ίσως να μη… γεμίζει το μάτι. Λείπουν παίκτες όπως αυτοί που είχαν οι προηγούμενες πετυχημένες γενιές των Ίβηρων, αλλά οποιαδήποτε μορφής χαλαρότητα απέναντί τους θα αποβεί ποδοσφαιρικά μοιραία! Γιατί η… αρμάδα του Λουίς Ενρίκε, έχει τη φιλοσοφία και τη λογική του: Δε σταματά και δε… μασάει πουθενά!

Η 24άδα της Εθνικής Ισπανίας:

Τερματοφύλακες:

Ντε Χέα (30-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Ρόμπερτ Σάντσεθ (23- Μπράιτον)
Ουνάι Σιμόν (23-Αθλέτικ Μπιλμπάο)

Αμυντικοί

Πέδρο Πόρο (21-Σπόρτινγκ)
Έρικ Γκαρθία (20-Μάντσεστερ Σίτι)
Σέρχιο Ράμος (34-Ρεάλ Μαδρίτης)
Ντιέγκο Γιορέντε (27-Λιντς)
Ίνιγκο Μαρτίνεθ (29-Αθλέτικ Μπιλμπάο)
Ζόρντι Άλμπα (32-Μπαρτσελόνα)
Χοσέ Γκαγιά (25-Βαλένθια)

Μέσοι

Μπουσκέτς (32-Μπαρτσελόνα)
Ρόδρι (24-Μάντσεστερ Σίτι)
Τιάγκο (29-Λίβερπουλ)
Πέδρι (18-Μπαρτσελόνα)
Μάρκος Γιορέντε (26-Ατλέτικο Μαδρίτης)
Κανάλες (30-Ρεάλ Μπέτις)
Κόκε (29-Ατλέτικο Μαδρίτης)
Φαμπιάν (24-Νάπολι)

Επιθετικοί

Ζεράρ Μορένο (28-Βιγιαρεάλ)
Φεράν Τόρες (21-Μάντσεστερ Σίτι)
Ογιαρθάμπαλ (23-Ρεάλ Σοσιεδάδ)
Μοράτα (28-Γιουβέντους)
Μπράιαν Χιλ (20-Εϊμπάρ)
Ντάνι Όλμο (22-Λειψία)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Χρυσό» ριφιφί σε τραπεζικές θυρίδες στο Χαλάνδρι: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο 58χρονος