ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022: Ψήφισε «όχι» στο μποϊκοτάζ η Νορβηγία - «Σαν να παίζουμε σε νεκροταφείο»

Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ 2022: Η Νορβηγία είναι από τις χώρες που αντιδρούν για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο Κατάρ, ωστόσο αποφάσισε να μην μποϊκοτάρει τη διοργάνωση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ, χιλιάδες είναι οι εργάτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στα έργα που γίνονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο Κατάρ το 2022.

Αρκετές χώρες αντέδρασαν για τις απάνθρωπες συνθήκες που έχουν φέρει τον θάνατο τόσων ανθρώπων κι απείλησαν με αποχή. Μια εξ αυτών ήταν κι η Νορβηγία, η οποία τελικά αποφάσισε να αγωνιστεί κανονικά, αν φυσικά πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση. Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας, μετά από σχετική συνεδρίαση που έγινε και στην οποία 368 μέλη ψήφισαν υπερ και 121 κατά.

Ο Ολε Κρίστιαν Σάνβικ, εκπρόσωπος της νορβηγικής οργάνωσης υποστηρικτών για μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ του Κατάρ, είπε θα είναι σαν να «παίζουμε σε νεκροταφεία». Επίσης, στο τελευταίο παιχνίδι της εθνικής Νορβηγίας, οι παίκτες της φορούσαν φανέλες με το μήνυμα: «Ανθρώπινα δικαιώματα, εντός και εκτός γηπέδου».

Να θυμίσουμε ότι η Νορβηγία δεν έχει παίξει σε μεγάλη διοργάνωση από το 2000.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πτώση αεροπλάνου στην Ηλεία – Το σχέδιο πτήσης των δύο πιλότων