ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκάνδαλο στην Ισλανδία: Σεξουαλική παρενόχληση από παίκτη, πήγε να εξαγοράσει το θύμα η Ομοσπονδία

Ισλανδία
AP Images

Σάλος έχει προκληθεί στην Ισλανδία μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στην εθνική ομάδα της χώρας, καθώς παίκτης κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

Τα μέλη της ποδοσφαιριστής ομοσπονδίας προσπάθησαν να συγκαλύψουν το περιστατικό, επιδιώκοντας να εξαγοράσουν τη σιωπή του θύματος.

Ο λόγος για την 25χρονη, Θόρχιλντουρ Γκίντα Άρναρσντοτίρ, η οποία με δηλώσεις της στο τηλεοπτικό σταθμό RUV αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα βίαιης επίθεσης και σεξουαλικής παρενόχλησης από μέλος της εθνικής Ισλανδίας σε πάρτι που είχε γίνει στο Ρέικιαβικ τον Σεπτέμβριο του 2017.

Μάλιστα, τόνισε ότι γνωρίζει τουλάχιστον άλλους έξι παίκτες που εμπλέκονται σε υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ σύμφωνα με όσα κατέθεσε ένας δικηγόρος που φέρεται να εκπροσωπούσε την ομοσπονδία τη ρώτησε αν ήταν πρόθυμη να λάβει οικονομική αποζημίωση για να αποκρύψει όσα έγιναν.

Ισλανδία
Σχετικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα "the42"the42.ie

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε ο πρόεδρος της KSI, Γκούντνι Μπέργκσον αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. υπέβαλαν την παραίτηση τους, ενώ σε ανακοίνωση τους, ανέφεραν ότι: «Σε πιστεύουμε και ζητάμε τη συγχώρεσή σου. Γνωρίζουμε ότι σας απογοητεύσαμε και σκοπεύουμε να βελτιωθούμε».

Η γυναίκα δεν αποκάλυψε το όνομα του ποδοσφαιριστή, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ της Ισλανδίας αυτός είναι ο Κόλμπεϊν Σίγκθορσον, ο οποίος έχει αγωνιστεί παλαιότερα σε Άγιαξ και Ναντ, ενώ πλέον είναι παίκτης της σουηδικής, Γκέτεμποργκ. Μάλιστα, ο παίκτης τέθηκε εκτός από τα προσεχή ματς της εθνικής ομάδας της χώρας με Ρουμανία, Σκόπια και Γερμανία.

Ισλανδία
Ο Κόλμπεϊν Σίγκθορσον φέρεται να είναι ο ποδοσφαιριστής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.AP Images

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός 2021: Τα νέα πρόσωπα και οι αποχωρήσεις - Το infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα σήμερα: 3.628 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 22 νεκροί σε 24 ώρες, στους 344 οι διασωληνωμένοι

Επιδείνωση του καιρού: Πού θα βρέχει την Τετάρτη - Τοπικές μπόρες στην Αττική