ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ Μαδρίτης: Κύμα συμπαράστασης στον Βινίσιους - Έσβησαν τα φώτα στο άγαλμα του Χριστού

Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους
AP Photo/Alberto Saiz

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Βινίσιους βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο, δυστυχώς και πάλι, για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχεται στην Ισπανία.

Οι ισπανικές Αρχές, μάλιστα, έχουν ήδη προχωρήσει σε επτά συλλήψεις, μετά και το τελευταίο περιστατικό που έλαβε χώρα στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Βαλένθια.

Ο «Βίνι» δημοσίευσε εικόνες από τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι απάνθρωπο». Το νέο δυσάρεστο περιστατικό αποτέλεσε αφορμή για να ξεκινήσει μια μεγάλη κουβέντα στην Ισπανία, ώστε να βρεθεί λύση για ένα πρόβλημα που απειλεί τη LaLiga.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ανέφερε: «Καμία ανοχή στο ρατσισμό στο ποδόσφαιρο. Ο αθλητισμός είναι βασισμένος στις αξίες της ανοχής και του σεβασμού. Το μίσος και η ξενοφοβία δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρό μας και στην κοινωνία μας».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Λουίς Ρουμπιάλες, επεσήμανε ότι: «Πρώτα θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι στη χώρα μας έχουμε πρόβλημα συμπεριφοράς, παιδείας και ρατσισμού». Τα όσα έγιναν στο «Μεστάγια» προκάλεσαν το ξέσπασμα του προπονητή της Ρεάλ, Κάρλος Αντσελότι, ο οποίος τόνισε πώς: «Εκτός από τις καταδίκες θα πρέπει να γίνουν πράξεις».

Στον πλευρό του Βινίσιους βρίσκονται κι οι συμπατριώτες του στη Βραζιλία. Μάλιστα, ως ένδειξη στήριξης προς τον ποδοσφαιριστή έσβησαν για μία ώρα τα φώτα στο άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντι Τζανέιρο. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα καταδίκασε τις επιθέσεις, ενώ η κόρη του Πελέ, Κέλι Νασιμέντο έκανε λόγο για ντροπή.

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα για το περιστατικό στον αγώνα Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης κι άλλα τέσσερα στην ισπανική πρωτεύουσα, για το ομοίωμα του Βινίσιους που είχε κρεμαστεί σε γέφυρα, όπου υπήρχε κι ένα πανό με το μήνυμα «Η Μαδρίτη μισεί τη Ρεάλ».

Σχετικές ειδήσεις