ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χαοτική η διαφορά μισθολογικής δυνατότητας Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα

Χαοτική η διαφορά μισθολογικής δυνατότητας Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα

Μειώθηκε κατά 50% το μισθολογικό όριο των Καταλανών όπως ανακοίνωσε η La Liga, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να ξεφεύγει σημαντικά – Τρίτοι οι «μπλαουγκράνα» κάτω απ’ την Ατλέτικο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που γνωστοποίησε η La Liga, αναφορικά με το μισθολογικό όριο των ομάδων της Primera Division για το 2023-24. Η Μπαρτσελόνα κατρακύλησε αναφορικά με τη δυνατότητα μισθών σε ποδοσφαιριστές, με μείωση που ξεπερνά το 50%.

Συγκεκριμένα απ’ τα 656 εκ. ευρώ, οπισθοχώρησε το «ταβάνι» της στα 270 εκατ. Οπότε τα σοβαρά οικονομικά ζητήματα συνεχίζονται για τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι έτσι κι αλλιώς θα έχουν μειωμένα έσοδα λόγω της ανακατασκευής του «Καμπ Νου» που είναι σε εξέλιξη.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Μπαρτσελόνα είναι πλέον τρίτη στη συγκεκριμένη κλίμακα, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να την ξεπερνά. Παρότι οι «ροχιμπλάνκος» είδαν τη δική τους δυνατότητα να μειώνεται απ’ τα 341 εκ. ευρώ στα 296.

Εκεί που η διαφορά είναι πραγματικά χαοτική, είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «μερένχες» είδαν το δικό τους μισθολογικό όριο να αυξάνεται στα 727 εκ. ευρώ απ’ τα 683.

Ρεάλ, η οποία μάλιστα παρουσιάζει αύξηση του μισθολογικού της ορίου από τα 683 στα 727 εκατ. ευρώ. Με τη δυνατότητα της «βασίλισσας» να είναι πλέον τρεις φορές μεγαλύτερη απ’ την αιώνια αντίπαλό της.