ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Νικηφόρο ντεμπούτο για Τερίμ

Super League, Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Νικηφόρο ντεμπούτο για Τερίμ

Super League: Πρώτο ματς με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού και οι «πράσινοι» με πιεστικό πρώτο μέρος επικράτησαν 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο – Παρθενικό γκολ του Βιλένα, ο Ιωαννίδης άνοιξε το σκορ.

Πίεση στην αρχή του ματς, ευκαιρίες, γκολ και μόλις ήρθε το 2-0… συντήρηση και διαχείριση του ματς. Αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός με τον Φατίχ Τερίμ για πρώτη φορά στον πάγκο του. Ο Τούρκος τεχνικός άρχισε με το δεξί τη σταδιοδρομία του στο «τριφύλλι», επικρατώντας στη Λεωφόρο του ΠΑΣ Γιάννινα με σχετικά εύκολο τρόπο.

Οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή στην αναμέτρηση, ήταν ιδιαίτερα πιεστικοί ψάχνοντας το γκολ, δημιούργησαν ευκαιρίες μέχρι ο Ιωαννίδης να κάνει το 1-0. Το δεύτερο γκολ ήρθε με το πρώτο τέρμα του Βιλένα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στις αρχές του δευτέρου μέρους. Κάπου εκεί «έσβησε» η αναμέτρηση.

Οι «πράσινοι» άρχισαν το ματς θέλοντας να είναι οι κυρίαρχοι. Στο 5’ ο Αϊτόρ σούταρε μετά από πάσα του Μαντσίνι, αλλά ο Κλέιμαν μπλόκαρε. Τρία λεπτά μετά, ο Ιωαννίδης αυτή τη φορά προσπάθησε να τελειώσει τη φάση με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να είναι και πάλι εκεί.

Στο 11’ ο Μπερνάρ βρήκε ωραία τον Μαντσίνι, ο Αργεντινός έκανε το τελείωμα αλλά ο πορτιέρε των Ιωαννίνων ήταν σε ετοιμότητα και με εντυπωσιακή επέμβαση διατήρησε το μηδέν. Δύο λεπτά μετά επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό, με εντυπωσιακή ενέργεια και πάσα του Μπερνάρ, τελείωμα του Μαντσίνι με την μπάλα να φεύγει έξω!

Οι φιλοξενούμενοι δοκίμασαν να απειλήσουν στο 17’, με την ωραία προσπάθεια του Ροσέρο και το σουτ του Παμλίδη που δεν προβλημάτισε τον Μπρινιόλι.

Τελικά η υπεροχή του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στο 25’. Ο Μπερνάρ έκανε ακόμη μια ωραία πάσα, αυτή τη φορά στον Ιωαννίδη. Ο Έλληνας στράικερ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κλέιμαν αυτή τη φορά κι έτσι έγινε το 1-0!

Το σουτ του Μαντσίνι στο 29’ σταμάτησε στον Κλέιμαν και πάλι, ενώ στο 35’ οι «πράσινοι» είχαν μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο τέρμα. Ο Βαγιαννίδης έκανε το σουτ με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάριο και να σκάει στη γραμμή, με τον Αράο στη συνέχεια να αστοχεί από κοντά με κεφαλιά! Έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να διπλασιάζει τα τέρματά του νωρίς. Στο 48’ ο Βιλένα με ωραίο σουτ στην κίνηση έξω απ’ την περιοχή, έστειλε την μπάλα στη γωνία του Κλέιμαν για το 2-0!

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ολλανδού μέσου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και το σημείωσε ανήμερα των γενεθλίων του!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ουσιαστικά την πρώτη ευκαιρία τους στο 53’. Ο Παμλίδης εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Βαγιαννίδη, ο Ροσέρο βρήκε την μπάλα και την είδε αργά να περνά άουτ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Αϊτόρ απείλησε με σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός.

Ο ρυθμός του αγώνα έδειξε να χαλαρώνει όσο περνούσαν τα λεπτά. Με τους προπονητές να προχωρούν σε αλλαγές και τις στατικές φάσεις να μη φέρνουν ιδιαίτερες απειλές. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά, χάνοντας σημαντική ευκαιρία στο 88’ με τον Αράο να κάνει εξαιρετικό κόψιμο στον Γκάρο. Στις καθυστερήσεις ο Μπρινιόλι σταμάτησε τον Λεό. Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με 2-0.

Οι «πράσινοι» με το αποτέλεσμα αυτό ανέβηκαν στους 37 βαθμούς και μόνοι στη 2η θέση στο -1 απ’ τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε ουραγός με 9.

Διαιτητής: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας (Καβάλας)

Κίτρινες: 68’ Βέρμπιτς - 67’ Τζίνο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν, Βιλένα (80’ Ζέκα), Μαντσίνι (62’ Τσέριν), Μπερνάρ (61’ Τζούριτσιτς), Αϊτόρ (62’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (85’ Γερεμέγεφ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Μπορταγκαράι, Μπακαδήμας, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα (69’ Λεό Μπαπτίστ), Τζίνο, Παμλίδης (79’ Τζήμας), Ροσέρο (69’ Γκάρο), Μπάλαν (69’ Κόντε).