ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: «Περίπατος» για τους Θεσσαλονικείς!

Super League, ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: «Περίπατος» για τους Θεσσαλονικείς!

Super League: Νίκη για τον ΠΑΟΚ που άφησε πίσω του την ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και «ξέσπασε» στον ΠΑΣ Γιάννινα με τέσσερα γκολ σε ρυθμό ρελαντί (4-0)!

Με τη γνωστή ορμή του, την επιθετικότητά του και την αποτελεσματικότητά του, ο ΠΑΟΚ δεν άφησε περιθώρια στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς της 18ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου με άνεση έφτασε στο 4-0, σκοράροντας μία φορά στο πρώτο μέρος και κάνοντας… περίπατο στο δεύτερο, έχοντας άλλα τρία γκολ, δοκάρι και αρκετές ευκαιρίες.

Ο «δικέφαλος» δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου και το ματς έδειχνε να είναι απ’ αυτά που μόλις μπει το πρώτο γκολ τα πάντα θα γίνουν εύκολα. Έτσι κι έγινε, καθώς μετά το τέρμα του Μπάμπα που σκοράρει για τρίτο σερί ματς, άρχισε το… σόου. Ακολούθησαν τα γκολ Μεϊτέ, Τζίμα και το αυτογκόλ του Ριένστρα για το τελικό σκορ και την εύκολη επικράτηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Το παιχνίδι άρχισε με τον Λέο να προσπαθεί να κάνει επικίνδυνο γύρισμα, χωρίς αποτέλεσμα. Το ίδιο συνέβη με τις προσπάθειες Ντεσπόντοφ και το σουτ του Σάστρε στο πεντάλεπτο του ματς.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε με σέντρες που δεν έφερναν αποτέλεσμα κι έτσι έλειπε η μεγάλη φάση μέχρι το 20’. Σε εκείνο το λεπτό ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ, ο Οζντόεφ πήρε την κεφαλιά με τον Τζίμα να πλασάρει και τον Κλέιμαν να αποκρούσει. Στη συνέχεια ο Κουλιεράκης προσπάθησε να σκοράρει, αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Τελικά ο «δικέφαλος» βρήκε το γκολ που έψαχνε λίγο πριν το ημίωρο (29’). Μετά από φάουλ του Μουργκ και διώξιμο της άμυνας, ο Ντεσπόντοφ σούταρε, ο Κλέιμαν έδιωξε, αλλά ο Μπάμπα στον οποίο πήγε η μπάλα την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0!

Στο 44’ ο Σάστρε έκανε επικίνδυνο γύρισμα, με τον Κλέιμαν να διώχνει και στη συνέχεια τον Εραμούσπε να απομακρύνει τον κίνδυνο. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 1ο λεπτό του έξτρα χρόνου, όταν ο Λεό βγήκε απέναντι στον Κοτάρσκι από πλάγια θέση, αλλά το τελείωμά του ήταν στην εξωτερική πλευρά των δικτύων!

Στο δεύτερο μέρος δε χρειάστηκε να περάσουν πολλά λεπτά για να έρθει το 2-0. Στο 49’ για την ακρίβεια, μετά από φάουλ του Μουργκ ο Εραμούσπε έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Μεϊτέ που με σουτ νίκησε τον Κλέιμαν σκοράροντας!

Αμέσως μετά το γκολ, ο Τζίμας βρέθηκε απέναντι στον Κλέιμαν, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ τον σταμάτησε. Στο 51’ ο ΠΑΟΚ συνέχισε να φτάνει κοντά στο γκολ, με τον Μεϊτέ να παίρνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά ο Κεντζιόρα αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Σε αυτό το ρυθμό ο ΠΑΟΚ δε δυσκολεύτηκε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 53’. Ο Σάστρε έκανε τη σέντρα, ο Τζίμας ξέφυγε απ’ τον Εραμούσπε και σκόραρε για το 3-0!

Οι φιλοξενούμενοι δοκίμασαν να αντιδράσουν στο 56’ με τον Κοτάρσκι να διώχνει τη σέντρα του Σόρια και τον Λεό στη συνέχεια να μην κάνει καλό γύρισμα. Δέκα λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ πέτυχε και τέταρτο γκολ.

Ο Σάστρε έκανε τη σέντρα, ο Ριένστρα άλλαξε πορεία στην μπάλα μπερδεύοντας τον Κλέιμαν κι έτσι στο 66’ ήρθε το 4-0!

Οι φιλοξενούμενοι με γυρίσματα του Ροσέρο στο 69’ και στο 71’ δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί. Στο 76’ ο ΠΑΟΚ έχασε σημαντική ευκαιρία μετά από ωραία ενέργεια του Κωνσταντέλια και γύρισμα, ο Μπράντον απ’ το ύψος του πέναλτι αστόχησε.

Ο Ισπανός δεν τα κατάφερε ούτε στο 83’ όταν βγήκε τετ α τετ με τον Κλέιμαν, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ίβηρας στράικερ πήρε την μπάλα απ’ τον Κωνσταντέλια, αλλά είδε το σουτ του να σταματά στο δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ Γιάννινα!

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στο τέλος της με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί άνετα με αυτό το ευρύ σκορ και να ανεβαίνει στους 41 βαθμούς. Αντίθετα ο ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε ουραγός με 12 μαζί με την Κηφισιά.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (Λύρατζης), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (Μάρκος Αντόνιο 73'), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 68'), Τάισον, Μουργκ (Κωνσταντέλιας 68΄), Τζίμας (Μπράντον 68΄)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια (Πανάγου 88'), Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος (Έφορντ 72'), Τζίνο, Μπακαδήμας (Λιάσος 72'), Ριένστρα, Λεό (Ροσέρο 62'), Κόντε (Μπάλαν 62')