ΣΠΟΡ

Συνελήφθη πρώην αθλητής για στημένους αγώνες – «Έβγαλε» 310.000 ευρώ από στοιχήματα

Συνελήφθη πρώην αθλητής για στημένους αγώνες – «Έβγαλε» 310.000 ευρώ από στοιχήματα
AP Images

Ένα τεράστιο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στην Αυστραλία, με έναν πρώην επαγγελματία αθλητή να συλλαμβάνεται από τις αρχές για στοιχήματα σε αγώνες που είχαν «στηθεί» έτσι ώστε να υπάρχει το ανάλογο κέρδος.

Ένας 40χρονος βρίσκεται στα χέρια των αρχών της Αυστραλίας, που ανακοίνωσαν τη σύλληψή του μετά από μεγάλη έρευνα που έγινε για παράνομο στοιχηματισμό και στημένους αγώνες. Ο συλληφθέντας υπολογίζεται πως ποντάροντας σε στημένα παιχνίδια κέρδισε ένα ποσό που ξεπερνά τις 310.000 ευρώ.

Στο σπίτι του βρέθηκαν περίπου 7.500 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές και έγγραφα που έχουν σχέση με την υπόθεση. Το πλέον… παράδοξο από όλα, είναι πως τα στημένα παιχνίδια από τα οποία ο 40χρονος έβγαλε χρήματα αφορούσαν το πινγκ-πονγκ! Ένα άθλημα που δεν είναι τόσο διαδεδομένο και φαίνεται πως πάνω σε αυτό «πάτησε» τόσο ο συλληφθέντας όσο και άλλοι που δρουν σε παρόμοια κυκλώματα, για να στήσουν την απάτη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 40χρονος πόνταρε σε στημένα παιχνίδια του πινγκ-πονγκ στην Ευρώπη, και παρότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το όνομά του τα media στην Αυστραλία αναφέρουν πως πιθανότατα πρόκειται για τον άλλοτε επαγγελματία παίκτη του ίδιου αθλήματος, Άνταμ Γκριν.

Σύμφωνα με τους Αυστραλούς, η έρευνα της αστυνομίας άρχισε όταν εταιρείες στοιχήματος εξέφρασαν ανησυχία για πιθανά στημένα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου του πινγκ-πονγκ, στην Ευρώπη και κυρίως στην Ουκρανία. Αρκετές εταιρείες υποστηρίζουν πως ολοένα και περισσότεροι πόνταραν στο συγκεκριμένο άθλημα μετά την πανδημία και παρατηρήθηκαν αρκετά περίεργα φαινόμενα το τελευταίο διάστημα…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι 12 περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με καθολικό lockdown