ΣΠΟΡ

Τένις: Συγκλονίζει ο Νικ Κύργιος - «Μισούσα τη ζωή μου, είχα αυτοτραυματιστεί»

Νικ Κύργιος
AP Images

Τένις: Ο Νικ Κύργιος μίλησε για την περίοδο, όπου ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αποκαλύπτοντας ότι είχε φτάσει στο σημείο να αυτοτραυματιστεί.

Ο Ελληνοαυστραλός έκανε μια συγκλονιστική εξομολόγηση, μιλώντας στην εκπομπή «Wide World of Sports» του καναλιού «Nine» της Αυστραλίας.

Ο Κύργιος αναφέρθηκε «ανοικτά» στη δύσκολη περίοδο που πέρασε και τον μεγάλο αγώνα που έδωσε για να αντιμετωπίσει τα θέματα ψυχικής υγείας. Αρχικά, ανέφερε ότι: «Με δυσκολεύει η ισορροπία. Πάντα ήμουν έτσι από παιδί. Οι αγώνες ήταν πάντα τρενάκι. Πραγματικά προσπαθώ πολύ σκληρά. Μερικές φορές είναι ένας αγώνας για μένα. Μερικές μέρες ξυπνάω και έρχομαι στο κορτ ή ξυπνάω και απλά δεν θέλω να φύγω από το δωμάτιό μου. Αντιμετωπίζω κανονικά ανθρώπινα προβλήματα, αλλά είμαι επίσης περήφανος για τον εαυτό μου. Βγαίνω, είμαι ταπεινός και παίζω καλά. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις κάθε εβδομάδα».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, είπε: «Ήταν πολύ σοβαρά. Μέχρι που είχα αυτοτραυματιστεί στο χέρι και αυτό δεν είναι σωστό. Ένιωθα ότι απογοήτευα τους ανθρώπους όλη την ώρα. Ένιωσα άχρηστος και μισούσα τη ζωή μου. Υποθέτω ότι απομάκρυνα όλους όσους νοιάζονταν για μένα. Έπινα πολύ αλκοόλ, έκανα ναρκωτικά και έχασα τον έλεγχο. Τώρα μετά βίας πίνω ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό. Αυτό ήταν το το πρώτο πράγμα από το οποίο έπρεπε να ξεμπλέξω και μετά να αποκατέστησα τη σχέση μου με την οικογένειά μου και απέκτησα πιο υγιεινές συνήθειες όπως καλή διατροφή, καλός ύπνος, περισσότερη προπόνηση. Νομίζω ότι ο κορονοϊός με βοήθησε πολύ σε αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Τένις: Τα νεύρα θα πληρώνονται ακριβά! Η ATP φέρνει αυστηρότερες τιμωρίες για ανάρμοστη συμπεριφορά