ΣΠΟΡ

Τένις: Τα νεύρα θα πληρώνονται ακριβά! Η ATP φέρνει αυστηρότερες τιμωρίες για ανάρμοστη συμπεριφορά

Νικ Κύργιος
AP Images

Τένις: Δεν είναι λίγες οι φορές που τενίστες έχουν «ξεφύγει» κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, με τον Νικ Κύργιο να είναι από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα.

Στον Ελληνοαυστραλό επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 δολαρίων για μια σειρά από ανάρμοστες συμπεριφορές που είχε σε Indian Wells και Miami Open.

Μάλιστα, πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να είχε αποβληθεί, όπως έγινε με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο τουρνουά του Ακαπούλκο. Ο Γερμανός τενίστας έσπασε τη ρακέτα του στην καρέκλα του διαιτητή.

Η ATP, θέλοντας να περιορίσει τα φαινόμενα αυτά, έχει αποφασίσει να κάνει αυστηρότητες τις τιμωρίες που αφορούν σε ανάρμοστη συμπεριφορά των αθλητών.

«Θα ισχύουν άμεσα καθώς έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες για αυστηρότερη στάση στην κρίση των παραβιάσεων του Κώδικα Συμπεριφοράς», δήλωσε ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντέντζι και συμπλήρωσε: «Επιπλέον, αναλαμβάνουμε μια αναθεώρηση του Κώδικα, καθώς και των πειθαρχικών διαδικασιών, για να διασφαλίσουμε ότι προβλέπει κατάλληλες και ενημερωμένες κυρώσεις για σοβαρές παραβάσεις και υποτροπιάζοντες παραβάτες».

Σχολιάζοντας την απρεπή συμπεριφορά των Κύργιου και Ζβέρεφ, ο Γκαουντέντζι, υπογράμμισε ότι: «Αυτά τα περιστατικά ρίχνουν άσχημο φως στο άθλημά μας. Αυτή η συμπεριφορά επηρεάζει τους πάντες και στέλνει λάθος μήνυμα στους οπαδούς μας, ειδικά στους νεαρούς οπαδούς».

Διαβάστε επίσης:

Τένις: Ο απίθανος Αλκαράθ έσπασε το ρεκόρ του Τζόκοβιτς - Τα highlights του θριάμβου στο Μαϊάμι