ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ατσάλινος»! Απίθανη πρόκριση στους «16» της Ρώμης - Δείτε τα highlights

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο εκπληκτικός Έλληνας τενίστας επιβίωσε σε ένα συγκλονιστικό ματς και πήρε την πρόκριση για τους «16» στο τουρνουά της Ρώμης

Σε ένα απίθανο σε εξέλιξη ματς, ο Τσιτσιπάς λύγισε 2-1 σετ (6-3, 5-7, 7-6(4)) τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, μετά από 2 ώρες και 38 λεπτά!

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε για ακόμη μια φορά τα εύκολα δύσκολα και σε ένα ματς που έδειχνε να ελέγχει απόλυτα, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε να «σβήσει» δύο match points του Βούλγαρου για να πάρει τελικά τη νίκη στο tie break.

Στην επόμενη φάση του Internazionali BNL D’Italia θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος νίκησε 2-1 σετ (6-4, 2-6, 6-1) τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα. Οι δύο τενίστες θα τεθούν αντιμέτωποι για πέμπτη φορά, με τον Τσιτσιπά να έχει 4-0 κόντρα στον Ρώσο.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Έδωσα μια τρομερή μάχη»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθειά του και τη δύσκολη πρόκριση. Αναλυτικά όσα είπε μετά τον αγώνα:

«Ήταν μία τρομερή μάχη, είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να προκριθώ και να ξεπεράσω όλες τις δυσκολίες. Ο Ντιμιτρόφ έπαιξε πολύ καλιά, με δυσκόλεψε πολύ στο κορτ. Είχε ευκαιρία να πάρει το ματς, αλλά εγώ κατάφερα να οδηγήσω το ματς στο tie break και πήρα μία ρεβάνς για τον εαυτό μου. Δεν ξέρω τι συνέβη όταν έχασα το προβάδισμα στο break. Δυστυχώς δεν τα πήγα καλά σε εκείνο το σημείου και έχασα πολλούς πόντους.

Είναι σαν να παίζεις στο Κολοσσαίο, τρομερή ατμόσφαιρα, ο κόσμος ήταν μέσα στο παιχνίδι. Ένα τρομερό περιβάλλον για πραγματικούς μονομάχους.

Βρήκα ξανά τον εαυτό μου. Είχα ένα μεγάλο προβάδισμα στο 2ο σετ αλλά δεν κατάφερα να το κλείσω. Έμεινα στον αγώνα, πάλεψα και έσβησα το ματς πόιντ. Ήταν μια τρομερή μάχη από μέρους μου. Η σημερνή νίκη μου ανήκει είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που πάλεψα».

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς κατά Wimbledon: Διαφωνεί με τον αποκλεισμό των Ρώσων - «Δεν έκαναν κάτι λάθος»