ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς κατά Wimbledon: Διαφωνεί με τον αποκλεισμό των Ρώσων - «Δεν έκαναν κάτι λάθος»

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη διαφωνία του για τον αποκλεισμό των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από το Wimbledon, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, εξέφρασε ο Έλληνας τενίστας.

Να θυμίσουμε ότι το βρετανικό Grand Slam δέχθηκε «πυρά» για την απόφαση του να προχωρήσει στον συγκεκριμένο αποκλεισμό, με την ATP και τη WTA να εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων.

Με την απόφαση του Wimbledon διαφωνεί κι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως ανέφερε στις δηλώσεις που έκανε πριν από την έναρξη του Madrid Open.

«Οι παίκτες δεν μπορούσαν να ελέγξουν αυτό που συνέβη, ειδικά αυτοί που προέρχονται από τις χώρες που έχουν υποφέρει περισσότερο. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Δεν είναι ωραίο που δεν τους επιτρέπεται να παίξουν. Δεν έχουν κάνει κάτι λάθος για να αποβληθούν αυτόματα από τη διοργάνωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι η μητέρα του Τσιτσιπά, Τζούλια Σαλνίκοβα έχει καταγωγή από τη Ρωσία κι υπήρξε σπουδαία τενίστρια της ΕΣΣΔ.

«Η απαγόρευση θα υποκινήσει το μίσος»

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ομοσπονδίας αντισφαίρισης της Λευκορωσίας (BTF), η οποία υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα υποκινήσει «μίσος και μισαλλοδοξία».

Η BTF ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Η ομοσπονδία Αντισφαίρισης της Λευκορωσίας καταδικάζει κατηγορηματικά την απόφαση των διοργανωτών του Wimbledon να αποκλείσουν τους Λευκορώσους και Ρώσους τενίστες. Τέτοιες καταστροφικές ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλουν στην επίλυση των συγκρούσεων, αλλά υποκινούν μόνο το μίσος και τη μισαλλοδοξία για εθνοτικούς λόγους.

Οι παράνομες αποφάσεις των διεθνών οργανισμών τένις που αφορούν τους τενίστες μας υπονομεύουν τη φήμη αυτών των οργανισμών. Η διοίκηση της BTF εξακολουθεί να διαβουλεύεται με διεθνείς δικηγορικές εταιρείες για το αθλητικό δίκαιο και να αναπτύσσει μια στρατηγική που στοχεύει κυρίως στην προστασία των Λευκορώσων τενιστών σε όλο τον κόσμο και του τένις στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας γενικότερα».

Διαβάστε επίσης:

Άλλο Wimbledon, άλλο Roland Garros: Κανονικά Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες

Wimbledon: Ξέσπασε ο Ρούμπλεφ για τον αποκλεισμό: «Δεν έχει λογική, διάκριση εις βάρος των αθλητών»