ΣΠΟΡ

Άλλο Wimbledon, άλλο Roland Garros: Κανονικά Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες

Αντρέι Ρούμπλεφ
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ θα αγωνιστεί κανονικά στο δεύτερο Grand Slam της χρονιάς
AP Images

Roland Garros: Διαφορετική πολιτική από το Wimbledon, όσον αφορά στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές, σκοπεύουν να ακολουθήσουν οι υπεύθυνοι του Grand Slam του Παρισιού.

Το Wimbledon αποφάσισε να αποκλείσει τους αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, κάτι που δεν σκοπεύει να κάνει το Roland Garros.

Να θυμίσουμε ότι το βρετανικό Grand Slam δέχθηκε «πυρά» για την απόφαση του να προχωρήσει στον συγκεκριμένο αποκλεισμό, με την ATP και τη WTA να εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων.

«Η απόφαση του Wimbledon είναι ενάντια στους κανόνες του Grand Slam. Η LTA έχει διοργανώσεις εγκεκριμένες από την WTA και οι αποφάσεις παραβιάζουν τους κανονισμούς της WTA όσον αφορά την είσοδο αθλητών. Δεν έχουμε απαγορεύσει ποτέ στους αθλητές να παίξουν λόγω της καταγωγής τους ή των αποφάσεων που έχει λάβει η κυβέρνησή τους», έγραφε το email που έστειλε ο επικεφαλής της Ένωσης Αντισφαίρισης Γυναικών, Στιβ Σάιμον, το οποίο αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα L'Equipe. Την απόφαση να κινηθεί νομικά έχει πάρει κι Ομοσπονδία Τένις της Λευκορωσίας να απειλεί νομικά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, οι άνθρωποι του Roland Garros δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κάποιον αποκλεισμό, κάτι που σημαίνει ότι οι τενίστες από τις συγκεκριμένες χώρες θα δώσουν κανονικά το «παρών». Το Grand Slam του Παρισιού είναι το δεύτερο major τουρνουά της σεζόν και θα διεξαχθεί το διάστημα 22 Μαΐου – 5 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: To No1 του κόσμου έχει μεγάλο στόχο το Roland Garros

Wimbledon: Ξέσπασε ο Ρούμπλεφ για τον αποκλεισμό: «Δεν έχει λογική, διάκριση εις βάρος των αθλητών»