ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: To No1 του κόσμου έχει μεγάλο στόχο το Roland Garros

Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Images

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο Σέρβος τενίστας υπογράμμισε ότι μεγάλος του στόχος είναι η υπεράσπιση του τίτλου στο Roland Garros.

Το Νο1 του κόσμου έχει επιλέξει να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και λόγω των περιορισμών έχει αγωνιστεί σε λίγους αγώνες.

Ο Τζόκοβιτς θα συμμετάσχει αυτές τις ημέρες στο τουρνουά του Βελιγραδίου σε μια προσπάθεια να βρει ρυθμό, κάτι που του λείπει, όπως φάνηκε στους πρόσφατα παιχνίδια του.

Στόχος είναι να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στο Roland Garros, όπου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά.

«Το Roland Garros είναι ο βασικός μου στόχος στη χωμάτινη σεζόν. Το μυαλό μου είναι ήδη εκεί και θα προετοιμαστώ σκληρά για να φτάσω στο Παρίσι όσο πιο έτοιμος μπορώ», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου πριν τη διοργάνωση στην πατρίδα του.

Ο «Νόλε» αναφέρθηκε στα τουρνουά που θα αγωνιστεί πριν το μεγάλο τουρνουά του Παρισιού, λέγοντας ότι: «Στα σχέδια μου περιλαμβάνονται τα τουρνουά σε Μαδρίτη και Ρώμη. Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα νιώθω αυτή την εβδομάδα. Θα κάνω μια αποτίμηση και θα αποφασίσω οριστικά μετά από το Βελιγράδι».

Όσο για την απουσία του από το Μόντε Κάρλο, δήλωσε: «Δεν ήμουν πλήρως έτοιμος για το Μόντε Κάρλο και το ήξερα πριν ξεκινήσει το τουρνουά. Η χωμάτινη επιφάνεια απαιτεί πολύ χρόνο στο court κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και ακόμη περισσότερους αγώνες. Ελπίζω στο Βελιγράδι να παίξω περισσότερα παιχνίδια απ’ ότι στο Μονακό».

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Πρόωρος αποκλεισμός στο πρώτο του Masters - Μόλις ο τέταρτος αγώνας του το 2022

Τζόκοβιτς και Νεϊμάρ κάνουν... γκελάκια στο Μόντε Κάρλο