ΣΠΟΡ

Australian Open: Ευπρόσδεκτος ο Τζόκοβιτς, αποφασίζει η κυβέρνηση

Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Photo/Mark Baker

Australian Open: Ο διευθυντής αγώνων του Grand Slam της Αυστραλίας, Κρεγκ Τάιλι τόνισε ότι τόσο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όσο κι οι τενίστες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία είναι ευπρόσδεκτοι.

Οι υπεύθυνοι του Australian Open ξεκαθάρισαν ότι θέλουν τόσο τον Νόβακ Τζόκοβιτς, όσο και τους αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στη διοργάνωση του 2023.

Ο «Νόλε» έχει δεχθεί τριετή αποκλεισμό, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης της Αυστραλίας να τον απελάσει, επειδή δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Αντίστοιχα, Ρώσοι και Λευκορώσοι έχουν αποκλειστεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Τάιλι ανέφερε ότι: «τη δεδομένη στιγμή, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι μπορούν να παίξουν στο Australian Open του 2023. Μοναδική διαφορά ότι δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τη Ρωσία. Θα πρέπει να αγωνιστούν ως ανεξάρτητοι τενίστες υπό ουδέτερη σημαία. Αλλά είναι ευπρόσδεκτοι στην Αυστραλία».

Όσον αφορά στην περίπτωση του Τζόκοβιτς, είπε: «Σε αυτή τη φάση, ο Νόβακ και η Κυβέρνηση θα πρέπει να δουλέψουν μαζί και εμείς θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Δεν είναι ένα θέμα που μπορούμε να ασκήσουμε πίεση. Είναι θέμα μεταξύ των δύο πλευρών και εμείς θα χαρούμε να τον καλωσορίσουμε ξανά στο Australian Open».

Η πρώην υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Κάρεν Άντριους αντέδρασε στο ενδεχόμενο να αρθεί ο αποκλεισμός του Τζόκοβιτς, λέγοντας ότι: «Αν το υπουργείο Μετανάστευσης αποφασίσει να κάνει ειδική αναγγελία για τον Τζόκοβιτς, το εμφανές ερώτημα είναι τι θα γίνει με άλλους ανθρώπους που είναι στην ίδια θέση με αυτόν; Δεν βλέπω τον λόγο να αλλάξουμε την απόφασή μας επειδή έχει πολλά χρήματα.

Η κυβέρνηση πρέπει να δει όλες τις ανάλογες περιπτώσεις που ακύρωσε βίζες και να αποφασίσει για όλους το ίδιο. Δεν μπορεί να υπάρχει ένας κανόνας για τον Τζόκοβιτς και άλλος για κάποιους επειδή… δεν έχουν εκατομμύρια. Αν αλλάξει η απόφαση θα είναι ένα χαστούκι για όλους μας. Θα στείλει λάθος μήνυμα στους πολίτες μας που θυσίασαν πολλά στη διάρκεια της πανδημίας».

Σχετικές ειδήσεις