ΣΠΟΡ

Μίλτος Τεντόγλου: Ξεκίνησε με νίκη την υπεράσπιση του «διαμαντιού» του στο Diamond League

Μίλτος Τεντόγλου
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Μίλτος Τεντόγλου: Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης ξεκίνησε με νίκη στο Παρίσι τη σειρά αγώνων Diamond League.

Το 2022 ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το πρώτο «διαμάντι» της καριέρας του, την υπεράσπιση του οποίου ξεκίνησε με νίκη στο Παρίσι.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι άνοιξε τη σεζόν με άλμα στα 8,13μ. και κατέλαβε την πρώτη θέση, στον τέταρτο αγώνα της σειράς στίβου για το 2023. Δεύτερος πίσω από τον Έλληνα ήταν ο Σίμον Εχάμερ με 8,11 μ. και τρίτος ο Ινδός Σρεσανκάρ με 8,09 μέτρα.

Ο Τεντόγλου ακόμη δεν είναι στην αγωνιστική κατάσταση που θέλει, αφού έχει μπροστά του μια γεμάτη χρονιά που κορυφώνεται τον Αύγουστο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εκεί όπου θα επιδιώξει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο.

Ο αθλητής θα συνεχίσει τους αγώνες στις 15 του μηνός στο Diamond League του Όσλο κι έπειτα θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Σιλέσια της Πολωνίας.

«Δεν είχαμε τις καλύτερες συνθήκες καθώς είχαμε αντίθετο άνεμο. Είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν. Επικεντρωνόμαστε στη Βουδαπέστη, εκεί είναι η στόχος μου. Ξεκίνησα με δύο καλά άλματα σήμερα, ωστόσο θεωρούσα πως θα μπορούσε κάποιος να πάει μακρύτερα και για αυτό προσπάθησα για μία καλύτερη επίδοση, που όμως δεν βγήκε. Δεν είμαι χαρούμενος με το σημερινό αποτέλεσμα, ωστόσο δεν είμαι και απογοητευμένος. Ήταν μια καλή προπόνηση για εμένα. Σε κάθε άλμα που κάνω μαθαίνω και κάτι», δήλωσε για τον αγώνα του ο Τεντόγλου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν βρέθηκε στην ημέρα που θα ήθελε, καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα της με καλύτερο άλμα στα 4,46 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια μετά το 4,46 μ. δεν κατάφερε να υπερβεί τα 4,61 μ. και να βελτιώσει το 4,55 μ. που σημείωσε στη Ντόχα. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ θα συνεχίσει τους αγώνες της μέσα από τους οποίους θα βρεθεί στα ύψη που επιθυμεί. Νικήτρια στο επί κοντώ ήταν η Νίνα Κένεντι με 4,77 μ. και ακολούθησαν οι Μαργκότ Σεβιέρ και Κέιτ Μουν με 4,71 μέτρα.

Η Ελίνα Τζένγκο στον πρώτο δυνατό αγώνα για τη θερινή σεζόν είχε καλύτερη βολή στα 55,02 μέτρα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρυσι στο Μόναχο ξεκίνησε με 51,71 μ., συνέχισε με άκυρη βολή και κατέληξε με τα 55,02 μ. στη 10η θέση. Την πρώτη θέση στον ακοντισμό πήρε η Χαρούκα Κιταγκούτσι από την Ιαπωνία με 65,09 μ., ακολούθησε η Αυστραλή Κέλσεϊ-Λι Μπάρμπερ με 62,54 μ. και την τρίτη θέση πήρε η Κουβανή Γιουλέμνις Αγκιλάρ με 60,61 μέτρα.

Στο Diamond League του Παρισιού σημειώθηκαν δύο παγκόσμια ρεκόρ. Η Φέιθ Κιπιέγκον έκανε μια τρομερή κούρσα στα 5.000 μ. τα οποία τερμάτισε με 14.05.20 βελτιώνοντας το 14.06.62 της Λεντεσμπέτ Γκιντέι από την Αιθιοπία από το 2020. Η Κιπιέγκον μια εβδομάδα πριν είχε σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ και στα 1.500 μ. με 3.49.11.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα στην «πόλη του φωτός» ολοκληρώθηκε με ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτή τη φορά στα 3.000 μ. στιπλ όπου ο Λεμέτσα Γκιρμά ουσιαστικά έτρεχε με αντίπαλο μόνο το χρονόμετρο που τελικά σταμάτησε στα 7.52.11. Ο Αιθίοπας πρωταθλητής βελτίωσε το ρεκόρ που κατείχε ο Σαΐφ Σαϊντ Σαχίν (Κατάρ) με 7.53.63 από το 2004.

Σχετικές ειδήσεις