ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το Μάντσεστερ έβαλε «φωτιά» στο Λονδίνο

Το Μάντσεστερ έβαλε «φωτιά» στο Λονδίνο
Ντροπιαστικές ήττες για Άρσεναλ και Τότεναμ, από Μαν. Γιουνάιτεντ και Μαν. Σίτι αντίστοιχα…

Ντροπιαστικές ήττες για Άρσεναλ και Τότεναμ, από Μαν. Γιουνάιτεντ και Μαν. Σίτι αντίστοιχα…

Οι «μπέμπηδες» του Σερ Άλεξ Φέργιουσον διέσυραν με το επιβλητικό 8-2 την Άρσεναλ, ενώ η Μάντσετσερ Σίτι είχε εύκολο απόγευμα κόντρα στην Τότεναμ αφού επικράτησε εκτός έδρας με 5-1. Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ οδηγούν την κούρσα της Premier League, έχοντας πετύχει το απόλυτο νικών στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του Αγγλικού πρωταθλήματος.

«Καταγίδα» στο «Ολντ Τράφορντ»

Μια από τις πιο ντροπιαστικές ήττες της ιστορίας της γνώρισε η Άρσεναλ, αφού ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ με σκορ 8-2…

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πετούσε φωτιές στο πρώτο της φετινό ντέρμπι μπροστά στο κοινό της και υποχρέωσε τους «κανονιέρηδες» σε μια ήττα με κατεβασμένα τα χέρια.

Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Γουέλμπεκ στο 22’ ενώ ο Γιανγκ έξι λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν καταιγιστικοί απέναντι στην Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ η οποία για πρώτη φορά από τότε που ο Αλσατός τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της, εμφανίστηκε τόσο αδύναμη.

Το 3-0 ήρθε από τον Ρούνεϊ στο 41’, ενώ ο Γουόλκοτ στις καθυστερήσεις μείωσε σε 3-1. Το δεύτερο μέρος, ήταν εξίσου καταπληκτικό από πλευράς θεάματος, με τη Γιουνάιτετν να πετυχαίνει στο 64’ το 4-1 χάρη στο δεύτερο γκολ του Ρούνεϊ στην αναμέτρηση. Τρία λεπτά αργότερα, ο Νάνι πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ πετυχαίνοντας το 5ο γκολ της Γιουνάιτεντ, ενώ ο Παρκ στο 70’ έκανε το 6-1.

Ο Φαν Πέρσι μείωσε σε 6-2 στο 74’ ωστόσο στο 82’ ο Ρούνεϊ με πέναλτι έκανε το 7-2 ενώ στο 90’ ο Γιανγκ ολοκλήρωσε τον διασυρμό με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Νωρίτερα, η Μάντσεστερ Σίτι είχε αλώσει το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», αφού με τέσσερα γκολ του Ντζέκο, επικράτησε της Τότεναμ με 5-1.

Ο Βόσνιος επιθετικός των «πολιτών», άνοιξε το σκορ στο 34’ ενώ στο 41’ έκανε το 2-0. Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ντζέκο τριπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο και της ομάδας του, με τον Αγκουέρο να κάνει το 0-4 στο 60’.

Κάπου εκεί η Τότεναμ αντέδρασε και με γκολ του Καμπούλ μείωσε σε 4-1, ωστόσο ο Τζέκο κρατούσε κι ένα για το τέλος, αφού με τη συμπλήρωση του 90λεπτου διαμόρφωσε το τελικό 1-5 υπέρ της Σίτι.